Nieuwe festivalweide: The Meltdown! Nieuwe namen! Nieuwe indeling festivalterrein!

The Meltdown

De Metalweide is niet meer, maar headbangers en rockers treur niet! We hebben vanaf dit jaar iets veel mooiers voor jullie: The Meltdown! En we hebben gelijk vier nieuwe toevoegingen die in deze weide komen knappen: de Britse powermetalband Dragonforce, Duitse deathmetal van Die Apokalyptischen Reiter, Belgenrock van Wallace Vanborn en The Inspector Cluzo, een Franse James Brown meets Rage Against the Machine ofzoiets...

In deze verlaten kerncentrale spelen bands die het gaspedaal diep in trappen! Je hoort hier niet alleen metal, maar ook gave en swingende rock&roll bands en andere ADHD-rockers. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: Knappen met die zooi!

Er zullen nog veel meer namen voor The Meltdown volgen! Dit is alvast het voorlopige programma: At The Gates, Dragonforce, Dark Funeral, Die Apokalyptische Reiter, White Cowbell Oklahoma,  Heaven’s Basement, Shaking Godspeed, The Inspector Cluzo en Wallace Vanborn.

Nieuwe indeling terrein

Meer ruimte, maar toch minder lopen! He? Ja, we gooien het hele festivalterrein op kop en het terrein wordt qua vierkante meters een stuk groter, maar de looproutes worden tegelijk korter door de nieuwe infrastructuur. Handig ofnie? Alleen de crossbaan, Megatent en de hoofdingang blijven op dezelfde plek, dus de Zwarte Cross skyline zal compleet anders zijn dit jaar! Ook komen er meer terrassen.  Wees niet bang, er worden niet meer mensen toegelaten op het terrein, dus het wordt nog prettiger toeven in Rikie’s vrijstaat!

 

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • KNMV
  • 3FM Serious Request
  • Amnesty International