Zwarte Cross Festival verlaagt prijzen naar aanleiding van nieuw BTW-tarief!

Met ingang van 1 juni worden de tickets aangeboden met 6% in plaats van 19% BTW, verkoop van tickets familiecamping met 14 dagen verlengd.

In het Begrotingsakkoord 2013 is besloten dat per 1 juli 2012 de podiumkunsten en kunstvoorwerpen weer onder het verlaagde btw-tarief vallen. Dit geldt dan voor evenementen die vanaf 1 juli plaatsvinden, echter pas na goedkeuring van de Tweede Kamer en publicatie in de Staats Courant. Vooruitlopend op deze wetswijziging heeft de organisatie van het Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Kom Goed BV, besloten de kaartprijzen al per 1 juni aan te passen aan het lage BTW-tarief. De Feestfabriek was vanaf het begin tegen het hoge BTW-tarief en is blij met het terugdraaien van dit besluit. De BTW verlaging wil de Feestfabriek meteen en volledig ten gunste van iedereen die een kaartje koopt laten komen, maar omdat onduidelijk is wanneer het nieuwe tarief precies ingaat, heeft de Feestfabriek besloten de prijsverlaging met onmiddellijke ingang in te laten gaan.

Hiermee hoopt de organisatie dat zij de prijzen niet nogmaals hoeft aan te passen en neemt hierbij de periode van overlap van hoog naar laag tarief voor haar rekening. ‘Nog liever hadden we gehad dat de BTW-verlaging met terugwerkende kracht was ingegaan, zodat alle mensen die al kaarten hebben hier ook van konden profiteren. Nu duidelijk wordt dat dit niet gaat gebeuren, maar dat de BTW-verlaging tussen nu en 1 juli wel plaats gaat vinden, hebben wij besloten om onze tarieven reeds per 1 juni aan te passen naar het verlaagde tarief. Zodoende hoeven onze bezoekers niet te wachten tot de wet definitief van kracht is’, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek. De prijzen stijgen sowieso per 1 juni om vroege beslissers te belonen, alleen worden deze nu aangepast conform het lage tarief. Voor de campingbezoeker verandert er na 1 juni zelfs niets, die kaartprijzen blijven gelijk.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar!
Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten waren alle voorgaande edities nog uitverkocht.

Familiecamping 'De Hoeksteen'
De voorverkoop van de kaarten voor campers, Hotel Zeezicht en de luxe camping met gehuurde en ingerichte tenten (gezamenlijk Familiecamping 'De Hoeksteen' genoemd) zou 1 juni stoppen, maar omdat het nog niet uitverkocht is, wordt de voorverkoop verlengd tot 15 juni.

Prijzen t/m 31 mei 2012

Dagkaart € 25,-
3-dagenkaart € 62,50
Campingkaart € 100,- (excl. toeristenbelasting)

Vrijdag vanaf 1 juni 2012 / Kassaprijzen:
Dagkaart € 27,50 (ipv € 30,-)
3-dagenkaart € 67,50 (ipv € 75,-)
Campingkaart € 100,- (ipv € 110,-) (excl. toeristenbelasting)

Familiecamping 'De Hoeksteen'
Hotelkaart € 375,-
Huurtent € 225 ,-
Eigen tent/caravan: €150,- voor volwassenen. € 75,- voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.
NB: Kaarten voor de familiecamping geven toegang tot het gehele terrein, zijn inclusief ontbijt en geldig van donderdagavond 19 juli t/m maandagochtend 23 juli.

Tot slot:
Kinderen tot 1,40 meter: Gratis entree!
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): Gehele jaar € 10,-

Zwarte Cross Festival 2012; 20, 21 en 22 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • KNMV
  • 3FM Serious Request
  • Amnesty International