Wereldtop motocrosswereld naar ZC17

Zwarte Cross en de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) slaan handen ineen. Open Nederlands Kampioenschap op ZC vanaf 2017. Zwarte Cross wordt grootste sportevenement van Nederland

De Zwarte Cross en de KNMV zijn een samenwerking aangegaan. De finalewedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross competitie zal in 2017 verreden worden tijdens het Zwarte Cross festival. Daarmee wordt de Zwarte Cross, met in 2015 197.450 bezoekers, direct het grootste officiële sportevent van Nederland (is nu de TT in Assen). En door deze samenwerking is de Zwarte Cross bovendien het grootste officiële motocrossevenement ter wereld.

Een grote stap vooruit voor alle partijen

Het officiële ONK, genaamd De Dutch Masters of Motocross, worden gepland in weekenden die vrij zijn van MXGP-wedstrijden, het wereldkampioenschap motocross. Dat betekent dat vanaf 2017 jaarlijks veel WK-toppers zich aan de start in Lichtenvoorde zullen melden. “Door deze internationale samenwerking zijn bijna alle wereldtoppers beschikbaar in het weekend van ons festival en krijgen we een soort wereldkampioenschap. Geweldig!” aldus Hendrik-Jan Lovink van Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisator van de Zwarte Cross. “Dit is een grote stap vooruit voor beide partijen. We brengen absolute topsport naar de Zwarte Cross. De manches worden verreden in een geweldige ambiance, met enorm veel publiek langs de baan.” KNMV Algemeen Directeur Patrice Assendelft reageert verheugt op de samenwerking “Hiermee brengen wij de motorsport en met name de motocross bij een heel breed publiek onder de aandacht en dit is een fantastische afsluiting van onze competitie.”

Aangepast crossprogramma op Zwarte Cross 2016

Tijdens de komende editie van de Zwarte Cross, die verder niets aan de festivalformule verandert, zal het circuit zijn aangepast. Het startveld wordt breder en langer. Zo wordt de start minder een loterij en krijgt de wedstrijd een eerlijker verloop. Alle toeschouwers in de Loco Arena (een grote tribune langs de crossbaan) krijgen een geweldig zicht op de start van iedere manche. En de wedstrijden worden geschikt gemaakt voor televisie. Dit jaar worden al de eerste stappen van samenwerking gezet en wordt de 85cc klasse vervangen door de 125cc Mastersklasse en volgend jaar zullen de vaste Zwarte Cross crossklassen aangevuld worden met de Dutch Masters of Motocross competitieklassen 85cc, 125cc, MX2 en MX1.

Crossfan krijgt bezoekje aan festival cadeau

Motocrossfans die de finale van de Dutch Masters of Motocross in 2017 willen meemaken kunnen in november 2016 al hun toegangsbewijzen voor de Zwarte Cross 2017 aanschaffen. Traditiegetrouw geldt vanaf die maand de ‘Grote Denkerskorting’. Toegangsbewijzen voor het festival worden dan aangeboden met fikse kortingen. Crossfans krijgen met een toegangsbewijs voor de Zwarte Cross een feest vol muziek, theater en stunts cadeau! “En de festivalgangers krijgen wedstrijden op wereldniveau voorgeschoteld. Hoe gaaf is dat!” aldus Hendrik-Jan Lovink.

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • KNMV
  • 3FM Serious Request
  • Amnesty International