Zwaargewichtklasse

De Zwaargewichtklasse is een superspectaculaire klasse met de meest uiteenlopende voertuigen. Omgebouwde vrachtwagens, brandweerwagens, shovels, kranen; je kunt het zo gek niet bedenken of het doet wel mee aan de Zwaargewichtklasse! 

Check hier allereerst even de reglementen van de Zwaargewichtklasse.

Ook voor deze klasse dienen de deelnemers een duidelijke omschrijving in te dienen om in aanmerking te komen voor een startplek. Omdat we een paar jaar veel dezelfde voertuigen aan de start hebben gehad moeten de voertuigen die reeds eerder hebben mee gedaan onherkenbaar verbouwd worden om in aanmerking te komen voor een startplek. Er zullen weer vette geldprijzen worden uitgeloofd voor de meest originele verschijningen: Dus leef je uit en maak er iets geweldigs van!

Om de creativiteit een beetje te stimuleren hebben we het prijzengeld in deze klasse verhoogd maar het aantal prijzen verlaagd. Ga je dus voor een prijs, zul je echt je best moeten doen om in de prijzen te vallen!!

 

Maximum aantal deelnemers:

1 rijder
Max. 7 bijrijders
Max. 8 helpers
(altijd evenveel helpers als (bij)rijders)

Om te zorgen dat niet elk jaar dezelfde voertuigen aan de start verschijnen, en we alleen de meest originele ideeën mee laten rijden moeten de deelnemers na inschrijving een duidelijke beschrijving en een ontwerp of foto van het idee insturen. Hierna bepaalt een onverbiddelijke ballotagecommissie over het al dan niet toegelaten worden voor deze klasse.
Let op!! Voor deze klasse kunnen zich 60 teams inschrijven, waarvan uiteindelijk de 30 beste ideeën / ontwerpen worden toegelaten. 

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • Jagermeister
  • 3FM Serious Request
  • Metro
  • Amnesty International