Stuntprogramma

 

Alles wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is, doet dat of met een reden, of gewoon omdat het kan. Kwik, Kwek en Kwak, zilveruitjes en zuur, Dr. Jekyll en Mr. Hyde, Liesbeth en List, de PVV en frauderende partijbestuurders, Opel en lelijke burgerbakken, gitaren en rock ’n roll, dorst en drank enz enz enz. 

Allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar in dit rijtje ontbreekt echter nog één grote Yin-Yanger. De Zwarte Cross en opzienbarende stunts. Waarom?? Waarom niet?!

Bommen, noaberplicht en granaten!

Dat Tante Rikie een groot fan is van het Chinese ambacht vuurwerk maken is geen geheim. Als sinds de eerste editie van Rikie’s fuifje in het midden van de zomer laat onze fysiek en geestelijk leider het elke festivaldag fatsoenlijk knappen. Maar als je dacht dat je het meeste al wel gezien hebt, heeft Rikie een verrassing voor je.

Door een tweede lanceringsplek te creëren ergens op het festivalterrein kan er eindelijk voldoende veiligheidsafstand worden gehaald om dit jaar echt los te gaan. Niet alleen heel erg veel en heel veel tegelijk van het allerzwaarste consumentenvuurwerk zal deze editie ontstoken worden, vanaf Cape Canaveral (de tweede lanceerplek) zullen er pas echte bommen en granaten het luchtruim ingeknapt worden. Zorg dat je getuige bent van deze, nu al spectaculaire, shows!

Na jaren van invullen van lastige importdocumenten, en het heen en weer pendelen met een busje met aanhanger naar de haven in Antwerpen kreeg Rikie plots een telefoontje van onze naaste buurman in Lichtenvoorde; Lesli Vuurwerk. Nota bene naast het terrein waar de Zwarte Cross wordt gehouden, staat een opslag met een dusdanige hoeveelheid vuurwerk, waarvan zelfs de meest doorgewinterde vuurwerkliefhebber natte ogen en kippenvel zou krijgen. Hofleverancier, bouwer en ontsteker van Rikie, Harrie “Boem” Mellendijk heeft van onze vrienden van Lesli een loper gekregen om zich toegang tot dit Walhalla te verschaffen. Aan hardware geen gebrek dus…….


Check je programmaboekje, het interactieve blokkenschema of de app wanneer je de gehoorbescherming paraat moet hebben.

Ride the Lightning

Kijk jij bij het verwisselen van een gloeilamp altijd 2 keer of de schakelaar wel de goeie kant op staat? Gil je als een pubermeisje die hoort dat hier lievelings-boyband ermee stopt als er wat vonken van je startkabels afvliegen omdat je de radio aan hebt laten staan en denk je dat kroonsteentjes die dingen zijn die een tandarts gebruikt om je witte knabbelaars weer suiker-proof te maken? Dan mag je The Lords of Lightning zeker niet missen. Als je geen van de bovengenoemde dingen in jezelf herkent trouwens ook niet. 2 Zogenaamde Tesla Coils, 2 artiesten in een soort ultra-geleidende morph-suits en de electrische ontlading van een gemiddelde Japanse kerncentrale zorgen ervoor dat je getuige kunt zijn van een bijzondere combinatie van complexe natuurkunde en straattheater waar de vonken vanaf vliegen. Vrijdag en zaterdag-avond na zonsondergang in de Brokkenmakersarea. Dit jaar voor het eerst op de Zwarte Cross, en daarnaast ook voor het eerst in Nederland te bewonderen: The Lords of Lightning.
Check je programmaboekje voor de tijden. (Eventueel Link naar filmpje om uitleg te versterken)

FMX

Net zoals vuurwerk onlosmakelijk verbonden met de Zwarte Cross: Freestyle Motorcross. De combinatie van atletiek, heel veel lef en motorcross blijft maar toenemen in populariteit en de trucs die worden uitgevoerd door de rijders nemen steeds meer bizarre vormen aan.

Met een internationale rijders line-up die hun sporen in deze bijzondere sport al lang en breed verdiend hebben, en zichzelf ondertussen vrienden van de Zwarte Cross mogen noemen garandeert Tante Rikie dat er weer een scala aan adembenemende tricks aan het publiek zal worden getoond. Als uitbreiding op de Brokkenmakers-area wordt er deze editie een klein, snel circuit aangelegd binnen de veiligheidszone. Dit als extra hindernis voor de rijders om elkaar onderling uit te dagen, daarnaast als garantie dat de rijders in geval van harde wind toch nog hun skills aan het publiek kunnen laten zien.

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • KNMV
  • 3FM Serious Request
  • Amnesty International