Stuntprogramma

***KLIK HIER VOOR HET VOORLOPIGE BLOKKENSCHEMA***


De Zwarte Cross kent een rijke historie als het gaat om bizarre en indrukwekkende stunts. Wat dacht je van een sprong met een motor over het twintig meter hoge hoofdpodium tijdens Kaiser Chiefs of van een beugelfles van meer dan 70 meter hoog, 450 naakte mensen over de crossbaan met 'The Naked Run For Freedom', de hoogste bungeejump ooit (600 meter vanuit een vliegtuig!), een sprong met de Jovink limousine over de Megatent, een backflip met een auto, een superjump over hongerige tijgers en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Dit soort heftige stunts naast een uitgebreid programma met de beste binnen- en buitenlandse FMX teams, extremesporters en andere waaghalzen maken de Zwarte Cross tot een van de grootste en spectaculairste stuntfestivals van de Achterhoek en misschien zelfs wel van de wereld... Knappen met die zooi!!!

De stuntcommissie heeft elk jaar meer moeite om zichzelf te overtreffen. Voor de editie van 2016 wordt wederom een blik helden opengetrokken die je het angstzweet al in de oksels doet klotsen, alleen al bij de gedachte aan wat ze gaan laten zien.

FMX

Freestyle motorcross, ook wel FMX genoemd is een combinatie van motorcross, atletiek en heeeeeeel veel lef!
Al vanaf de eerste edities van de Zwarte Cross een vast onderdeel in het stuntprogramma. Voor de leken onder ons een kleine uitleg. Men neme een springschans, een landingsschans en daar tussen een ruimte van een meter of 20. De atleten nemen een korte aanloop, knappen vervolgens met hun gemodificeerde crossmotoren tegen de springschans op, en in de tijd die ze in de lucht verblijven (het gapende gat tussen spring- en landingsschans) voeren ze de meest bizarre acrobatische trucs uit. Denk hierbij aan een achterwaartse salto, de vliegende motor volledig loslaten, of een handstand op de hoog boven de grond vliegende motor. Iets wat je meegemaakt moet hebben.

Vuurwerk

De Zwarte Cross en vuurwerk, Bonnie en Clyde, Clark Kent en Loïs Lane, Geert Wilders en gezeik, Tante Rikie en zilveruitjes. Zomaar een paar voorbeelden van zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Afgelopen najaar werd Tante Rikie’s Kruittuintje gelanceerd, een eigen vuurwerkpakket dat oudjaarsavond menig huisdier, schoonmoeder of verzorg-alpaca op de Paaz-afdeling terecht heeft doen komen. Het mag duidelijk zijn, we zijn liefhebbers……
Dit komt nog meer tot uiting in de vuurwerkshows die dagelijks worden afgestoken. Door een pracht van een samenwerking met Zena Vuurwerk en opper-beroeps-vuurwerkaansteker Harrie Boem ( ja, dat is echt zijn achternaam… ) hebben we de lijnen met China zo kort weten te krijgen dat zelfs de directieleden van de vuurwerkfabrieken in het verre oosten moeilijker aan goed vuurwerk kunnen komen dan de Zwarte Cross.
En dat merk je! Zowel tijdens de opening van de camping, het optreden van Jovink op donderdag in de megatent en elke reguliere festival-avond wordt er een vuurwerk ontstoken waar ze in Leeuwarden nog wakker van liggen en waar menig bommenmaker van Al Qaida nog bang van zou worden!

Hou je programmaboekje, de site of de app in de gaten om niets van al dit geweld te hoeven missen.

Lords of Lightning

Tante Rikie gaat hard dankzij

  • Nozem Oil
  • Grolsch
  • 3FM Serious Request
  • Amnesty International