ALLE CROSSKLASSEN ZITTEN VOL!

ALLE CROSSKLASSEN ZITTEN VOL!

Potverdorie, wat gingen jullie hard vanmorgen! De crossklassen zitten kats vol! Om 11.00u vanochtend startte de inschrijving voor alle crossklassen en om 11.13u konden we het inschrijfluik alweer dichtgooien. Das geen recordje als het om tijd gaat, maar door een nieuw wachtrijsysteem zijn mensen geleidelijk aan de ticketshop ingestuurd waardoor het inschrijfproces soepeler dan ooit verliep. 

Cribsklasse en Sprookjesklasse

De nieuwe, ludieke crossklassen van dit jaar zijn de Cribsklasse en de Sprookjesklasse. Deze vervangen de Mindervaliden- en Krangklasse van vorig jaar. Net als voor de Special- en Zwaargewichtklasse, zullen de ingezonden ontwerpen gekeurd worden door een ballotagecommissie. Slechts een deel zal dus ook daadwerkelijk op de crossbaan te zien zijn. Inschrijvers voor de Brommer- en Wegraceklasse hoeven geen ontwerp in te leveren en zijn dus verzekerd van deelname aan de klasse.

Hoeveel inschrijvingen zijn er per klasse en hoe snel zaten de klassen vol?

  • 8:43 min: Brommerklasse – 300 personen
  • 9:15 min: Wegraceklasse – 60 personen
  • 12:09 min: Zwaargewichtklasse – 100 groepen (waarvan er 25 doorgaan na ballotage)
  • 10:53 min: Specialklasse – 100 groepen (waarvan er 25 doorgaan na ballotage)
  • 9:57 min: Cribsklasse – 60 groepen (waarvan er 30 doorgaan na ballotage)
  • 9:47 min: Sprookjesklasse – 60 groepen (waarvan er 30 doorgaan na ballotage)

Dat betekent dat er op 17, 18 en 19 juli per dag 480 deelnemers over de baan knappen.

Wat gebeurt er met deelnemers die niet door de ballotage komen?
Op 18 november moeten alle ontwerpen ingeleverd zijn. Vóór 1 januari 2020 hoor je of je door bent met je ontwerp. Is dat niet het geval, dan kun je, ongeacht of de campingkaarten op dat moment zijn uitverkocht of niet, via inschrijvingen@feestfabriek.nl maximaal het aantal campingkaarten bestellen dat gelijk is aan het aantal personen dat is ingeschreven in jouw crossgroep.

Terug naar overzicht