Arminas Jasikonis (500cc) en Henry Jacobi (250cc) zijn de Dutch Masters of Motocross 2019

Arminas Jasikonis (500cc) en Henry Jacobi (250cc) zijn de Dutch Masters of Motocross 2019

Glenn Coldenhoff (500cc) en Roan van de Moosdijk (250cc) winnen de dagoverwinning op de Zwarte Cross. Winnaars gehuldigd in de Megatent voor 15.000 Zwarte Crossers, in een show met burn-outs op het podium tijdens de show van de Motorband.

500cc: razend spannende strijd om de dagoverwinning
De grote finale van de Dutch Masters of Motocross was er één om in te lijsten. Tot vreugde van het massaal aanwezige publiek werd de strijd om de dagwinst een oranje feest. Daar zorgden Glenn Coldenhoff en Roan van de Moosdijk voor. Arminas Jasikonis (500cc) en Henry Jacobi (250cc) zijn de Dutch Masters of Motocross 2019. Fransman Romain Febvre nam in manche één van de 500cc vanaf de start de leiding. Glenn Coldenhoff kon op een paar seconden volgen, maar tot een aanval kwam het niet. Achter hem waren het Pauls Jonass en Arminas Jasikonis die de druk juist wel konden opvoeren. Halverwege de race leek klassementsleider Jasikonis ontketend, maar Coldenhoff kon blijven pareren. Hij finishte als tweede achter Febvre. Voor Arminas Jasikonis was de derde plek genoeg voor de overwinning in de eindstand.

Maar de strijd om de dagoverwinning op de Zwarte Cross lag nog wijd open. Het was Glenn Coldenhoff die het publiek trakteerde op een geweldige race in manche twee. Meteen pakte hij de leiding, voor Febvre. Door een valpartij van de Fransman in het begin van de race leek er wat lucht te ontstaan voor Coldenhoff, maar het was kersverse kampioen Jasikonis die wederom hard oprukte. Toch wist hij het Nederlandse feestje niet te verpesten. Coldenhoff won voor Jasikonis en de toch nog naar een derde plek gereden Febvre.

250cc: Alles kwam aan op manche twee…
Roan van de Moosdijk imponeerde in manche één van de 250cc. De EK-rijder van het F&H Racing Team reed de wereldtop op ruim tien seconden en meer, veel meer. Daarachter was er felle strijd om het podium. De Belg Jago Geerts trok daarin aan het langste eind, voor Calvin Vlaanderen, Adam Sterry uit Engeland en de Fransman Tom Vialle. Grote afwezige in dat gevecht was klassementsleider Henry Jacobi. De Duitser had het zwaar in het diepe zand en zakte steeds verder terug. Een dertiende plek deed zijn voorsprong op Geerts teniet. Alles kwam aan op manche twee…

Jago Geerts kwam daarin het best van zijn plek, voor Van de Moosdijk. Die pakte de leiding bij het ingaan van de derde ronde en stond deze niet meer af. Voor de titel zat Geerts op dat moment save door een wederom niet lekker rijdende Jacobi. Tot het misging… Opeens was Geerts verdwenen. Hij bleek met een technisch probleem naast de baan te staan. En dus was de tiende plaats van Jacobi ruim genoeg voor de eindoverwinning, na een verder ijzersterk optreden in Dutch Masters of Motocross 2019. Het feest voor het F&H Racing Team was compleet dankzij de dagwinst van Roan van de Moosdijk én zijn derde plek in de eindstand. Jago Geerts behield daarin zijn tweede plek.

Afgelopen vrijdag wonnen toptalenten Kay de Wolf (125cc) en Cas Valk (85cc) al de Dutch Masters of Motocross in hun klasse. Alles uitslagen van Dutch Masters of Motocross 2019 vind je hier.

Terug naar overzicht