Dagverslag – Donderdag 13 Juli 2017

Dagverslag – Donderdag 13 Juli 2017

En toen was het ineens zo ver: De dag die je wist dat je erop zou verheugen was eindelijk hier! Vanochtend om 7:00 uur opende het Rennerskwartier voor alle deelnemers aan de Zwarte Cross. Een paar uur later, om 10:00 uur, zegende festivaldirectrice Tante Rikie nogmaals het terrein en met een soepele beweging opende ze de poort van de camping. En er was vuurwerk, er was een vliegshow, een gospelband stond te knappen voor uitermate goed gemutst publiek en iedereen had er gewoon verdomd veel zin an. Mooi man m/v!

Gisteren heeft het flink geregend, maar het terrein ligt er inmiddels al weer heel fraai bij. Het gras is groen, de grond droogt gestaag en de plaatselijke wilde dieren kijken vanuit hun nesten, burchten en legers naar alles wat voor hun ogen voltrekt. “Ze snappen er geen bal van, maar ook zij genieten!”, aldus een opgetogen Tante Rikie; de enige hier die telepathisch met fauna en darmflora kan communiceren. Afijn. De weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn in ieder geval uitstekend. En dat is maar goed ook, want die weergoden trekken wij aan hun baard van hun donderwolkjes af! Gewoon normaal doen, potdomme.

De camping staat goed vol met goed volk (in totaal zullen hier 25.000 bezoekers verblijven). Het lijkt wel of de vorige Zwarte Cross nog maar een week geleden was! Supermooi ook om alle bezoekers weer te zien. Klasse! Er ontstond wel oponthoud en sommige bezoekers hebben best lang moeten wachten voordat ze de Schans konden betreden. Het leek wel of iedereen tegelijk kwam en dit zorgde voor de vertraging. Een welgemeend excuus voor dit ongemak. Om 14:00 uur begonnen de eerste bands te knappen en de stemming zat er vanaf de eerste noot helemaal in. Hoogtepunt nummero uno van dit nu al legendarische weekend kunnen we ook alvast noteren: de FMX stuntshow tijdens het optreden van Bökkers in de Megatent. Donderrrsss, wat zag dat er supergaaf uit!

Op het moment van plaatsen van dit bericht maken wij ons nog op voor onder andere optredens van Rowwen Hèze, Undercoversessies van Iron Maiden en The Prodigy, Gipfel Power en meer. De Zwarte Cross 2017 is echt onmundig begonnen en vanaf nu is er geen weg meer terug, lieve mensen. Gelukkig niet! Er zijn nog wat kaarten voor morgen beschikbaar, maar als de kaartverkoop zo doorgaat gaan we morgen zeker volledig uitverkopen. Niet langer treuzelen dus, want als je morgen nog naar de Zwarte Cross wilt komen moet je NU nog even een kaarten bestellen.

Vaak bu-j te bang!

Terug naar overzicht