Dagverslag: Vrijdag 14 juli

Dagverslag: Vrijdag 14 juli

De eerste festivaldag van de Zwarte Cross 2017 bereikt de late avond. De regen van vanmiddag kon het humeur van de Zwarte Crossers niet kapot krijgen! Dit wist de weergoden dermate te intimideren dat ze met de staart tussen de wolken afdropen als een paar laffe zwerfhonden. Als het een beetje meezit zien we die knasterds de rest van het weekend ook niet meer terug. Ajohohohoho!

Om 23:15 uur kan muziekminnend Nederland opgelucht ademhalen: het allerlaatste Jovink optreden ooit zal dan plaatsvinden. Het heeft even geduurd, maar nu kappen ze er echt mee. “Geen dank!”, aldus de Jovinx. De nieuwe Theatertent is dubbel zo groot als de vorige en de hele dag zat ‘ie tot de nok toe gevuld. Azijnzeikerds die zeggen dat kunst, theater en aanverwanten niet thuishoren op dit festival hebben niet goed om zich heen gekeken. Wat een topsfeer in deze weide! Guus Meeuwis speelde het veld voor het hoofdpodium helemaal plat samen met zijn steengoede liveband. Andere mooie momenten waren onder andere het optreden van Herman en Rosita in de Theaterweide. Nooit geweten dat muziekinstrumenten gemaakt van afval en afgedankte rotzooi zo mooi kon klinken. De Kraaien zetten de Loco Arena volledig op de kop en Joost van Bellen was heer en meester op de Dansvloer. De animo voor deze weide was enorm. Sterker nog: De Dansvloer zat gewoon vol! Hierdoor moesten bezoekers lang wachten voordat ze erin konden. Excuus voor dit ongemak. Rond 20:30 uur werden de laatste dagkaarten verkocht aan de dagkassa. Dit betekent dat de Zwarte Cross 2017 volledig is uitverkocht en wij 220.000 bezoekers mogen verwelkomen. Wat een eer! Wij gaan ons uiterste best doen om er een onvergetelijk weekend voor iedereen van te maken. Doen jullie mee?

VAAK BU-J TE BANG!

 

P.s.: Check ook deze fantastische aftermovie die onze vrienden van REGIO8 gemaakt hebben. Hulde aan hoe zij alle facetten van ons festival in beeld brengen!

Terug naar overzicht