Dagverslag vrijdag: we werden er stil van… #levendenherdenking

Dagverslag vrijdag: we werden er stil van… #levendenherdenking

Pfoe! We kunnen niet anders beginnen dan met de Levendenherdenking: de hoofdstunt van dit jaar. We mochten allemaal stunten met ons hart door 50 seconden stil te zijn en vervolgens 10 seconden luid te juichen, om een ultiem eresaluut te geven aan het leven en onze vrijheid. En jullie deden daar massaal aan mee. Prachtig! Van Hoofdpodium tot op het Rennerskwartier, van crewcatering tot de Gospel Church en van het wagenpark tot een even niet rockende Roadhouse. VRESELIJK INDRUKWEKKEND! Wij, Feestfabriekertjes en TD’ers stonden op diverse plekken te filmen of vol bewondering te kijken. We werden er stil van. Gelukkig was dat ook de bedoeling. Dit was misschien wel de meest geslaagde hoofdstunt in onze geschiedenis, dankzij jullie! KIPPENVEL!

Toch duurde deze vrijdag nog langer. Al vroeg klonk een 94-jarige stem door de speakers op de crossbaan. De Crosse Knarrenboot opende de baan. Een speciaal gemaakte boot voor bewoners van Zorgcentrum Careaz mochten en mogen meerijden, gemaakt door een Crossgroep ‘de Buizerds’ uit Elburg. Deze 94-jarige stem was van één van de bewoners en dit zorgde voor een indrukwekkende opening van de baan. Ook knapten er beesten in motoren over de baan waar nog een bakje aan bevestigd was. Wat ging dit vre-se-lijk hard. Daniël ‘De Kannibaal’ Willemsen wist met Robbie Bax in z’n bax te winnen. Ook bij de 85cc was er een man met een stoere naam die al in de eerste manche de titel pakte. Het was Kay de Wolf die er met de spreekwoordelijke buit vandoor ging. We zeggen bewust spreekwoordelijk, omdat we dat ook bedoelen. Duidelijk. De baan is overigens wel wat stoffig en dus zijn er wat wijzigingen in het crossprogramma aangebracht. Dit geldt ook voor morgen. Desondanks stond deze dag in het teken van winnaars, want Jordy Evers uit Tilburg werd de allereerste schutterskoning van de Zwarte Cross. Hij wist bij het vogelschieten op de camping de juiste vogel naar beneden te knallen en won. Helaas komt Jordy uit Brabant en wist hij niet dat de Schutterskoning ook een rondje moet halen voor alle aanwezigen. Naar verluidt is hij nog altijd munten aan het halen voor de 65.000 aanwezige bezoekers. Het biertje komt eraan mensen. Rustig! Winnaars, winnaars en nog eens winnaars. Het summum: de dames en heren met het co2-kanon. Wat moeten zij verschrikkelijk veel schik hebben in het laten schrikken van mensen. Waar ze staan? Dat vertellen we lekker nog niet, want morgen schijnen er ook nog wat mensen te komen…
Is dat alles? Nee! Want as wie jullie vroagt wie d’r nog een verrassingsoptreden op de camping kwam maken. Wat zegt jullie dan? Inderdaad, die gekke Nozems van Bökkers kwamen zomaar de camping op de kop zetten. En nu we het toch over Nozem hebben: de fonkelnieuwe Nozembar werd feestelijk in gebruik genomen en de Nozempjes klotsen ons tegen de maagwandjes.
Wij, hier ergens diep verscholen op het terrein hebben eigenlijk nu een rustig uitwaaimomentje nodig in die enorme zweefmolen met muziek van Nathaniel Rateliff of Rootsriders. Foi, wat knalden die gasten erop. Vermoedelijk moet dit uitwaaien er morgen van komen… Of zondag…. Of op een andere festival…. Nou en… LEVEN VÓÓR DE DOOD!

Terug naar overzicht