Festileaks-rapport: de Zwarte Cross 2018 volgens jullie, de bezoekers!

Festileaks-rapport: de Zwarte Cross 2018 volgens jullie, de bezoekers!

Ieder jaar kijken we natuurlijk weer uit naar het festivalrapport van Festileaks. Da’s immers gebaseerd op de mening van jullie, de bezoekers! De gemiddelde cijfers van ruim 100 Zwarte Crossers:

  • Sfeer: 9,1. Eén van de belangrijkste onderwerpen voor ons. De sfeer moet goed zijn en gelukkig vonden jullie dat dit jaar wel weer snor zitten. En daarvoor zijn jullie zelf verantwoordelijk, dus bedankt! We zullen na het festivalseizoen zien of we voor de 3e keer op rij deze prijs in de wacht kunnen slepen…
  • Randprogrammering: 9,2. Cross (ludiek en professioneel), stunts, muziek, theater: we proberen ’t allemaal op één festival te programmeren. Vanuit de Gospel Church kun je Metalcafé de Baterbar inrollen en vanaf de crossbaan begeef je je naar de hoogste zweefmolen van Europa. Kids vermaken zich in het Blagenparadijs en op weg daar naartoe kom je zomaar bizar theater tegen. Denk aan een baron die door de lucht ‘vaart’ met zijn enorme ballon. Ieder jaar proberen we te verrassen, hopelijk zal dit ons blijven lukken!
  • Line-up: 6,7. We proberen zo divers mogelijk te programmeren op onze 33 podia, maar een ‘grote namen’-festival zijn we inderdaad niet. Echter hadden we dit jaar wel een paar fijne uitblinkers, zoals Volbeat, Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Ronnie Flex & Deuxperience, Claw Boys Claw, Gogol Bordello, Di-rect, Kraantje Pappie, Danko Jones, Crystal Fighters, De Dijk en Kenny B. Hopelijk hebben jullie het bij deze artiesten en podia wel naar jullie zin gehad! Om Festileaks te quoten: Daan (27) uit Vragender zegt daarbij: “Mensen komen niet voor de muziek”. Dat is ook zeker te merken aan de cijfers voor de randprogrammering en sfeer.
  • Locatie: 8,8. Het onderdeel ‘locatie’ gaat tevens over de aankleding van het festival. We proberen de diverse weides en podia aan te kleden in hun eigen thema en steken hier ieder jaar weer veel moeite in. Zo ook dit jaar bij de nieuwe Noaberhood, die we hebben uitgedost met een graffiti-spot, ramp met skaters en een basketbalveld. En natuurlijk komen er ieder jaar weer ludieke borden bij. Super dat dit door jullie gewaardeerd wordt!
  • Eten en drinken: 7,8. Playa Gasolina had foodtrucks en op ieder festival-area probeerden we het aanbod divers te houden. Nieuw dit jaar: bij iedere bar alcoholvrij bier. Puntje kritiek uit het rapport: Radler was niet meer aan iedere bar verkrijgbaar. Nemen we mee in onze evaluatie, ZC’ers!
  • Logistiek: 7,2. Het is altijd een hele operatie, de routes regelen voor alle daggasten, campers/caravans, campinggasten, pers, VIPs, ForFarmers, etc. We doen ons best om de doorstroming op de routes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, maar da’s niet altijd makkelijk. Ook dit jaar hadden we helaas weer last van files, vooral op donderdag (aankomst campinggasten en campers/caravans) en op maandagochtend (vertrek en alcoholcontroles). Gelukkig houden we die parkeerplaatsen gewoon gratis!

Festileaks vroeg de deelnemers aan het onderzoek ook of ze volgend jaar terug zouden komen naar de Zwarte Cross. 94% zei ja! Wauw. Ontzettend bedankt voor deze mooie cijfers en hopelijk tot volgend jaar!

>> Check hier het rapport van Festileaks

Terug naar overzicht