Internetcriminaliteit: WANNEER GAAT IEMAND HIER IETS AAN DOEN!?

Internetcriminaliteit: WANNEER GAAT IEMAND HIER IETS AAN DOEN!?

We krijgen veel berichten van mensen die opgelicht zijn. Dus voor de duizendste keer: gebruik alleen Ticketswap en KOOP NIET VIA MARKTPLAATS, FACEBOOK of WEBSITES die onze kaarten aanbieden! Desondanks zijn we het wel redelijk zat, want er zijn schoften die duizenden euro’s stelen van mensen die hier tijden voor hebben gespaard. Walgelijk! Mensen met opmerkingen over wat wij aan onze kaartverkoop moeten doen om dit te voorkomen: houd je opmerkingen a.u.b. voor je, want dat heeft er niks mee te maken! Ook iemand zonder kaarten kan doen alsof hij kaarten heeft en mensen gebakken lucht verkopen. Je hebt niet eens kaarten nodig om mensen op te lichten.

Hierbij een aantal signalen waaraan je kunt zien dat je op een onbetrouwbare site zit en dus NIET in de officiële Zwarte Cross-ticketshop. Klik op de afbeelding voor een uitvergroting van de afbeelding.

   

Overige tips:

  • Ook als mensen met een rijbewijs ‘aantonen’ dat ze te vertrouwen zijn, kan dit hartstikke fake zijn. Dit is een veelgebruikte methode om te misleiden. Vaak zijn deze foto’s van mensen met hun ID of rijbewijs namelijk foto’s van andere mensen die zo’n foto ooit op hun social media geplaatst hebben en hier niks mee te maken hebben. Zo’n foto wordt misbruikt door een oplichter.
  • We zien steeds vaker dat er kaarten aangeboden worden op Ticketswap met het verzoek van de verkoper om extra geld over te maken naar zijn/haar rekening, bovenop die maximale 20% die hij of zij op Ticketswap al vraagt. Doe dit niet. Ticketswap is er juist om kaarten zo betaalbaar mogelijk te houden (met deze 120%-regeling), dus voldoe niet aan verzoeken om extra geld over te maken. Deze mensen zijn enkel uit op maximale winst behalen over de rug van de festivalliefhebber.
Terug naar overzicht