Joris Nieuwenhuis neemt afscheid van de Zwarte Cross Talententuin

Joris Nieuwenhuis neemt afscheid van de Zwarte Cross Talententuin

De 23-jarige veldrijder en wielrenner, die anderhalf jaar blogde op ons Talententuin-platform, gaat de Zwarte Cross Talententuin verlaten! Waarom? Ondertussen is hij prof, onderdeel van het Sunweb-team en WorldTour-renner. En zoals we eerder communiceerden: “Op het moment dat een van de talenten zijn of haar doelen op het gebied van professionaliteit en communicatie gehaald heeft of om andere redenen wil stoppen, dan komt er plaats voor een nieuw talent.” Joris wil graag zijn plek afstaan aan een ander ambitieus talent dat een promotioneel steuntje in de rug kan gebruiken. Aanleiding voor ons om eens even bij ‘m op de koffie te gaan, natuurlijk. Met een camera.

Zeg Joris, wat is er allemaal gebeurd het afgelopen anderhalf jaar in de wereld van veldrijden en wielrennen?
“Het veldrijden was eigenlijk altijd een Belgisch onderonsje. Er zijn ook weinig veldrijders in de Achterhoek. Ik denk dat ik daarmee vooral veldrijden wat meer op de kaart heb gezet in de Achterhoek en ik krijg ook leuke reacties van mensen die het beginnen te volgen. Ondertussen heb ik bereikt wat ik wil bereiken. Ik ben nu WorldTour-renner en dat betekent voor mij ook het afscheid van de Talententuin.”

Wat kan de Zwarte Cross Talententuin voor een talent betekenen?
“Ik denk dat het mooi is dat nieuwe talenten in de Achterhoek zich kunnen laten zien. Als topsporter moet je je laten zien op social media. Dat is niet altijd even makkelijk, dus het is mooi als de Zwarte Cross en Stichting Pak An ons daarmee helpen. De grens tussen het net wel en net niet bereiken wat je wil als sporter is erg klein, dus zo’n duwtje in de goede richting kan zeker doorslaggevend zijn.”

Wat wil je nog bereiken?
“Van alles! Ik wil graag nog een keer een grote ronde rijden. Momenteel sta ik reserve voor Parijs Roubaix dit jaar. In juni rijd ik de Dauphiné, een grote wedstrijd in Frankrijk, die veel renners gebruiken als voorbereiding op de Tour de France. Veel klimmen, dus het wordt lastig. En volgend jaar ga ik natuurlijk weer crossen.”

Heb je nog een advies voor jonge, ambitieuze topsporters?
“Mijn advies in het algemeen aan jonge topsporters is: ga er volledig voor. Onderschat ook niet de waarde van social media en gezien worden, dus houd je daar ook mee bezig.”

Je kunt Joris’ blogs van de afgelopen anderhalf jaar gewoon blijven teruglezen op zijn blogpagina en natuurlijk gaan we hem blijven volgen. Bedankt voor je prachtige verhalen en ontzettend veel succes, Joris!

En welke ambitieuze jonge atleet uit het Oosten des lands Joris’ plekje in de Talententuin gaat krijgen? Daarover later meer…

Terug naar overzicht