‘LIVE EED’ VOOR DE PLANEET: 13.000 Zwarte Crossers leggen samen met Tante Rikie eed af in Megatent

‘LIVE EED’ VOOR DE PLANEET: 13.000 Zwarte Crossers leggen samen met Tante Rikie eed af in Megatent

Update donderdag 27/6 11.10 uur: de gratis tickets voor ‘LIVE EED voor de planeet’ zijn UITVERKOCHT!


De Zwarte Cross wordt in binnen- en buitenland geroemd om de gemoedelijke sfeer. Dat is geen verdienste van ons maar van jullie… de bezoekers! En daar zijn we, als Feestfabriek, uiteraard ‘onmundig’ trots op. Maar wij staan natuurlijk niet wezenloos aan de zijlijn te kijken hoe jullie een mooi sfeertje neerzetten en doen er zelf ook van alles aan om het festival plezierig te maken voor artiesten, atleten, medewerkers, leveranciers, onze omgeving maar ook de planeet. Zo gaan we dit jaar voor het eerst de plastic drinkbekers gescheiden inzamelen en recyclen tot nieuwe drinkbekers. Om het scheiden van plastic bekers te laten slagen, hebben we uiteraard de hulp van jullie allemaal nodig! We zijn op zoek naar extra gemotiveerde bezoekers die hier, samen met de campingbezoekers, het voortouw in willen nemen. Zonder enthousiaste kartrekkers zijn we kansloos. Daarom vindt er op de donderdagavond van de Zwarte Cross een feestelijke instructieavond met uitleg plaats, over hoe deze bekers te recyclen. Tijdens deze ludieke instructie zullen de aanwezigen, samen met festivaldirectrice Tante Rikie, de LIVE EED uitspreken en daarmee plechtig beloven om de bekers op een juiste manier te scheiden.

Voor de donderdagavond (18 juli) hebben we enkele duizenden gratis Zwarte Cross-kaarten beschikbaar voor diegenen die het leuk en interessant vinden om de instructieavond bij te wonen en samen met 13.000 gelijkgezinden de LIVE EED uit te spreken in de Megatent. De ludieke instructieavond zal plaatsvinden rond de klok van 19.45 uur in de Megatent. De LIVE EED is een prachtige aanleiding voor geïnteresseerden, Zwarte Crossers die net naast een ticket grepen en dartfans*. Dit is ook een uitgelezen moment voor de eregasten van Tante Rikie (onze campinggasten) om vrienden en familie uit te nodigen die nog nooit op de Zwarte Cross zijn geweest. Dus grijp je kans!

Hoe kom je aan kaarten?
Donderdag 27 juni vanaf 08.00 uur kun je online deze gratis kaarten voor de donderdagavond bestellen. Er zal een wachtrij worden ingesteld om alles soepel te laten verlopen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op is op! Bij elke bestelling kun je maximaal 2 kaarten bestellen. Gratis kaarten scoren kan vanaf donderdag 27 juni 08.00 uur in onze ticketshop. Klik hier! 

‘Alles Komt Goed’ – De logische voetafdruk van de Feestfabriek
Alle activiteiten die bij ons betrekking hebben op maatschappelijk verantwoord ondernemen, de wereld mooier/leuker maken en innovaties, vallen onder de noemer ‘Alles Komt Goed’. Wij zijn ons bewust van onze positieve – en soms ook minder positieve – invloed op mens en milieu. Met alle grote en minder grote stappen die wij maken, varen wij een transparante en realistische koers. We spreken daarom liever over de ‘logische voetafdruk’: een variant op de ecologische voetafdruk inderdaad. Het zou namelijk niet eerlijk zijn om te pretenderen dat wij door onze verschillende maatregelen festivals organiseren die milieuvriendelijk zijn. Een festival organiseren is niet duurzaam of goed voor het milieu. Of beter gezegd: nog niet! De ontwikkelingen gaan gelukkig als een speer en daar doen we graag aan mee. Wij zijn ons bewust van onze “footprint” en proberen hierin realistische (dus logische) keuzes te maken.Wil je meer weten over ‘Alles Komt Goed – De logische voetafdruk van de Feestfabriek’? Klik hier.

* Kinderen onder de 1.40 meter hebben op donderdagavond alleen toegang tot het festivalterrein wanneer zij in het bezit zijn van een LIVE EED dagkaart.

Terug naar overzicht