[LIVEBLOG] Vrijdag #ZC17

[LIVEBLOG] Vrijdag #ZC17

20:40u: De Zwarte Cross 2017 is uitverkocht!

Met dank aan jullie allemaal! Fijn dat jullie de weg naar de heilige weilanden weer hebben kunnen vinden vandaag. Let dus op: de dagkassa is gesloten!
Lees hier het volledige bericht.

18:20u: Uitslagen 1e manche 85cc en 1e manche 125cc DMOM & crossfoto’s!

De crossbaan kreeg er al flink van langs vandaag. Naast al onze eigen klassen, zijn de kwalificaties en 1e manches van de 85cc en 125cc van de Dutch Masters of Motocross verreden! In de klasse 125cc eindigde onze eigen Talententuin-deelneemster en jonge cross-heldin Shana van der Vlist op een fantastische 8e plek!

125cc
1. Mikkel Haarup
2. Rick Elzinga
3. Raivo Dankers

85cc
1. Kay de Wolf
2. Scott Smulders
3. Dave Kooiker

17:20u: Het is droog en het blijft droog!

Tante Rikie was HELLIG. “REGEN? Dat hadden we niet afgesproken, etterbakken!” En toen trok ze zo met haar worstenvingertjes de weergoden aan hun baarden van hun wolk af. “Kom d’r zelf moar eens in stoan!”

Ze hebben ervan geleerd. Ze hebben beloofd dat niet weer te flikken. Het gaat droog blijven vanavond, echt waar! En er zijn ook nog vrijdagkaarten aan de dagkassa, dus wat let je? Kom dansen voor het Hoofdpodium, op het strand van Exoticana, in de Reggaeweide, op de Dansvloer of op welk ander openlucht-podium dan ook! Of gewoon in de Megatent, natuurlijk. Of de Roadhouse. Kiek moar. Tot straks!

14:15u: Deze festivaldag komt op gang en er is zo veel te doen! #keuzestress

Naar de schilderworkshop van het Rijksmuseum? Of die theateract, spreker of cabaretier zien op dezelfde theaterweide? Even kijken bij de heldhaftige bezoekers die de Motoropstap aandurfden op ons terrein? Amnesty laten weten wat jij zou doen als je vrijkomt, voor hun live schildering? Naar de crossbaan voor een toffe crossklasse of een klasse in de Dutch Masters of Motocross? Een vette band checken of losgaan in de Gospel Church? Bordjes kiek’n? Een lekkere maaltijd op de Fijnproeversweide of een frietje van Rikie? Het kan allemaal! Ook mensen die niet zo mobiel zijn kunnen alles zien, want daarvoor hebben we een duwcrew! Wat een helden zijn dat. Check de live-video van de brommersklasse op de crossbaan en de foto’s!

10:00u: De donderdag in beeld
Filmpie! Onze filmjossen hebben de donderdag even voor jullie vastgelegd en samengevat met een paar fijne beelden. Geniet nog even na van die prachtige dag. ZC17 is AAN!

09:00u: Serene rust op het festivalterrein

Goedemorgen lieve mensen! Na het feestje met de campinggasten gisteren, is het vandaag ook de beurt aan de dagbezoekers. En we hebben erg ons best gedaan om het terrein zo prachtig mogelijk te houden voor je. Vanmorgen zag het er dan ook piekfijn uit, kijk maar naar onderstaande foto’s. De dagkassa is vandaag overigens open, enkel voor vrijdagkaarten. Dus iedereen kan nog van ons mooie programma komen genieten! Kom wel op tijd, want we vermoeden dat de kaarten in de loop van de dag wel uitverkopen.

Verder is het prima weer vandaag! Vanmiddag moet je de poncho misschien wel even aantrekken, want er kan in totaal 3mm vallen rond 14 / 15u. Verder is Tante Rikie wel tevreden met het werk van haar Weergod-zonen.

Wat mag je vandaag niet missen? Wij hebben die vraag aan onze collega’s gesteld die verantwoordelijk zijn voor het programma. Hierbij een shortlist, want potdomme wat is er veel te zien. Komt ‘ie:

 • Div. crossklassen op de crossbaan, zoals de United Colour Race met kleurpoeder. Check het programma.
 • Volg een college in de Universitent en kom op een laagdrempelige manier meer te weten over een vakgebied. Check het programma.
 • Kom een drankje drinken in één van de kroegen: plop een Grolsch beugeltje in Café de Beugel (met lekkere Hollandse hits), ga hard in de Baterbar (met live metal-muziek) of kom de diversiteit van de mens vieren in Gaycafé de Kast. In Café Harder! zie je optredens in een intieme setting, maar om daar bij te zijn moet je wel fanclublid zijn!
 • Check de undercoversessie van je favoriete band, uitgevoerd door een steengoede gelegenheidsformatie;
 • Lees hier de 5 redenen waarom je de Dutch Masters of Motocross niet mag missen!
 • Kom dansen en het leven vieren met talloze andere festivalgangers in The Gospel Church;
 • Eet op de Fijnproeversweide en zwem in Playa Gasolina;
 • 11:00 – 11:30: Paul Bosvelt in de Theatertent;
 • 12:00 – 13:00: The Goon Mat & Lord Benardo, The Bayou;
 • 12:45 – 13:15: Bert Wagendorp, Buitenpodium Theater;
 • 14:30 – 14:45: Globe Of Death, motorstunts naast de Megatent;
 • 15:30 – 16:00: Mart Hillen, Theatertipi
 • 15:45 – 16:45: Guus Meeuwis, Hoofdpodium;
 • 16:45 – 17:15: Freestyle Motocross Stuntshow op Ground Hero;
 • 17:00 – 18:00: Mariachi Reloaded, Exoticana;
 • 18:30 – 20:00: Mental Theo, Dansvloer;
 • 23:00 – 00:00: Big Mountain, Reggaeweide;
 • 23:15 – 00:30: Het laatste optreden van Jovink & The Voederbietels op het hoofdpodium.

Er is nog zoveel ander moois te zien, ontdek alle facetten van de Zwarte Cross! Have fun en tot 10:00u!

Terug naar overzicht