[LIVEBLOG] ZATERDAG #ZC17

[LIVEBLOG] ZATERDAG #ZC17

22:30u: Het dagverslag van onze eigen Tante Rikie staat online!

“Mai lieve knasterds van me! Die luie promo’s van de Feestfabriek vroegen mij even een dagverslag te schrijven. Ik moet hier verdimme ook alles doen. Prima dan, uiteindelijk heb ik toch de beste schrijf-skills. Dus. Ik heb me vanmorgen maar eens een banaantje naar binnen gestouwd – in mijn mond, smeerlap! – en ben vervolgens in mijn Rikie-mobiel naar de hoofdingang geknapt. Daar stonden jullie allemaal als gulzige hyena’s in een gortdroge woestijn te wachten op deze dag die zou gaan komen. Wat fijn dat jullie er allemaal weer waren! Zonder jullie zou ’t hele feest geen klap aan zijn, wist je dat?” Lees hier het hele bericht.

17:25u: Hak-op-de-tak-update

Er was een huwelijksaanzoek in de Loco Arena, een polonaise bij de Rainbowband, potje beachvolleybal op Playa Gasolina, huldiging van de winnaars van de 75cc klasse, bloazeri-je midden op het festivalterrein, gechill op Playa Gasolina bij de Rizla Never Settle Zone en er werd met vreemde creaties over de crossbaan geknapt. Dus dat! Bekijk de foto’s maar:

16:15 u: Campingfilmpje!
Het is weer ouderwets gezellig op de camping en we zijn even in versnelling tussen de tentjes door geknapt. Welkom op de gezelligste camping van Nederland!

14:45u: Stuntman ten val op Zwarte Cross
De Zwarte Cross is ontzettend geschrokken dat één van onze stuntmannen ten val is gekomen in stuntvak Ground Hero. Hij wordt met onbekend letsel voor medische zorg overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in goede handen is van medische specialisten. We wensen hem beterschap!

13:30u: Winnaars DMOM 85cc en 125cc zijn bekend!

85cc
1. Kay de Wolf
2. Dave Kooiker
3. Kay Karssemakers

125cc
1. Mikkel Haarup
2. Raivo Dankers
3. Rick Elzinga

‘Onze’ Shana van der Vlist veroverde uiteindelijk de 13e plek en laat daarmee 22 crossers achter zich! Hulde!

12:21u: Ondertussen op onze heilige grond…

Verwarde deze held de instructies ‘printen op A4’ met ‘printen op levensgroot formaat’, zijn de drugshonden flink aan het snuffelen naar stinkende zaakjes die niet het Rennerskwartier op mogen en is de eerste held van de duwcrew op weg gestuurd!

10:50u: Een paar kleine wijzigingen in het programma vandaag!

Ebo Taylor heeft helaas zijn optreden vanavond op Exoticana moeten cancelen. Het was voor hem niet mogelijk om de heilige weilanden te bereiken vandaag. Maar niet getreurd, want Kuenta i Tambu is de vervanger en zij laten je vanaf 00:00u dansen tot je voetjes zijn weggesleten! Daarnaast nog een tweede annulering. Bökkers speelt vandaag WEL in de Megatent, maar NIET in Café Harder om 13:00u. Daarvoor in de plaats krijg je een kleurrijke verrassingsact uit de Kroegenstraat te zien!

09:30u: JETZT GEHT LOS

Foi wat was het mooi gisteren zeg, dat afscheid van Jovink & The Voederbietels. We hebben genoten, ook van de prachtige sfeer die JULLIE maakten! Nog even een biertje na, misschien daarna nog eentje om te vieren dat de Zwarte Cross weer helemaal uitverkocht, en het werd vanzelf weer zaterdag. Een dag zonder Jovink, dus als die niet prachtig wordt, dan weet ik het ook niet meer! Jetzt geht los!

Over een half uurtje gaan de poorten weer open. En het weer zit vandaag lekker mee. Ach, kiek zelf maar:

Verder hebben we natuurlijk vanmorgen direct onze collega’s aan hun jasjes getrokken voor wat tips. Hier komen ze:

 • Kom een pintje drinken in onze Kroegenstraat: plop een Grolsch beugeltje in Café de Beugel (met lekkere Hollandse hits), ga hard in de Baterbar (met live metal-muziek) of kom de diversiteit van de mens vieren in Gaycafé de Kast. In Café Harder! zie je optredens in een intieme setting, maar om daar bij te zijn moet je wel fanclublid zijn!
 • Check de crossklassen, bewonder bijvoorbeeld de geniale wagens in de Specialklasse en de United Colour Race. Check het programma.
 • Volg een college in de Universitent en kom op een laagdrempelige manier meer te weten over een vakgebied. Check het programma.
 • Check de undercoversessie van je favoriete band, zoals Depeche Mode, The Who, Led Zeppelin of Muse, uitgevoerd door een steengoede gelegenheidsformatie;
 • Lees hier de 5 redenen waarom je de Dutch Masters of Motocross niet mag missen!
 • Kom dansen en het leven vieren met talloze andere festivalgangers in The Gospel Church;
 • Eet op de Fijnproeversweide en zwem in Playa Gasolina;
 • 12:00 – 12:30: Kasper van der Laan, Theatertent;
 • 14:30 – 15:00: Ben Steneker, Theatertipi;
 • 16:15 – 17:15: The Grand East, The Bayou;
 • 19:15 – 20:15: Vintage Trouble, Hoofdpodium;
 • 21:00 – 21:30: Jules Deelder, Theatertent;
 • 21:15 – 22:15: Racoon, Hoofdpodium;
 • 22:45 – 00:00: Frequencerz, Dansvloer;
 • 23:15 – 00:15: Truckfighters, Roadhouse.

Veel plezier vandaag, knasterds!

Terug naar overzicht