PERSBERICHT: Broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali nieuwste aanwinsten Zwarte Cross Talententuin

PERSBERICHT: Broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali nieuwste aanwinsten Zwarte Cross Talententuin

De talentvolle broers van Somalische afkomst, sinds 2013 woonachtig in Groenlo, zijn uitblinkers op de atletiekbaan en hebben een grote carrière in het verschiet liggen.

Sinds maart jl. hebben Ibrahim, 17 jaar oud, en zijn broertje Farhaan, 14 jaar oud, de Nederlandse nationaliteit. Voor hen een mooi moment, want vanaf nu mogen zij meedoen aan nationale kampioenschappen en mogen ze Nederland vertegenwoordigen op internationale toernooien. En dat is wat zij willen: deelnemen aan grote wedstrijden en laten zien wat ze in hun mars hebben.

Ibrahim en Farhaan zijn lid van het Top Team Hanzesport in Zutphen. Daar worden zij op professionele wijze getraind door Herman IJzerman en krijgen ze de vereiste topsport-begeleiding op diverse vlakken van onder andere Doetse Huizinga en ex-atleet Bob Winter. IJzerman: “Beide jongens zijn enorm talentvol en bovenmatig gemotiveerd en gedisciplineerd. Op deze jonge leeftijd stellen ze hun leven al geheel in de dienst van hun sport.” Ook aan ambities ontbreekt het niet. Het grote voorbeeld van deze jongens is Mo Farah, meervoudig Olympisch kampioen en ook afkomstig uit Somalië. Als Somalische Achterhoekers voor Nederland Olympische medailles binnenhalen en de internationale top bereiken, dat is het ultieme doel. Op korte termijn wil Ibrahim nationale titels veroveren en deelnemen aan Europese en wereldkampioenschappen. Farhaan is net zo gedreven maar zal, in verband met zijn leeftijd, nog even moeten wachten tot hij kan deelnemen aan deze kampioenschappen.

Ibrahim en Farhaan vervangen motorcrosser Davy Pootjes in Talententuin
Met de komst van de broers Abdi Ali bij ons team, nemen we afscheid van Davy Pootjes. Davy is sinds de start van de Zwarte Cross Talententuin, in augustus 2017, onderdeel van het zeskoppige talententeam. Echter crosst Davy op professioneel niveau in de 250CC-klasse en worden de diverse online media van dit talent op professionele manier bijgehouden en door vele fans gevolgd. Dat betekent dat het doel van de atleet en de Zwarte Cross Talententuin gehaald is en er plaats gemaakt wordt voor nieuw talent, in dit geval dus voor Ibrahim en Farhaan.

Over de Zwarte Cross Talententuin
Omdat we ontzettend veel respect hebben voor jonge, ambitieuze talenten die er alles voor opgeven om de top te behalen, willen we hen graag een steuntje in de rug geven. Daarom helpen we een aantal jonge topsporters uit het Oosten des lands een groter publiek te bereiken. Sinds augustus 2017 bloggen onder andere skeeleraar en schaatser Casper de Gier, wiel- en veldrenner Joris Nieuwenhuis, motorcrossster Shana van der Vlist, wegracer Victor Steeman en BMX’ster Monique van der Valk tweewekelijks over hun roerige en interessante leven als atleet. We plaatsen deze blogs op de website en alle socialmedia-kanalen van de Zwarte Cross. Daarnaast besteden we aandacht aan deze talenten in fanclubmagazine Harder! en de nieuwsbrief. Zo hopen we dat zowel zij als hun sportdiscipline meer onder de aandacht komen. Dit doen wij tot het doel van deze talenten bereikt is: van hun passie hun beroep maken en professioneel bezig zijn met sponsors en media. Op 7 juni zal de eerste blog van Ibrahim en Farhaan te vinden zijn op onze website en social media, dus volg ons en blijf kijken op www.zwartecross.nl/talententuin voor de nieuwste updates van deze jonge talenten!

Terug naar overzicht