Stichting Pak An raakt juiste snaar

Stichting Pak An raakt juiste snaar

In de eerste 12 maanden van Stichting Pak An zijn maar liefst ruim 135 uitgewerkte plannen ingediend. Plannen die de Achterhoek nog mooier maken. Daarnaast kwam een veelvoud van dit getal binnen aan reacties van organisaties en mensen die willen meehelpen of samenwerken met Pak An. Een kraakhelder signaal dat de stichting de juiste snaar raakt en aan een behoefte voldoet.

“Pak An is in mei 2016 opgericht door Grolsch en De Feestfabriek”, vertelt directeur Johan Godschalk. “Ons doel is ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen. Goede voorstellen kunnen door iedereen in Nederland worden ingediend, zolang de resultaten maar ten goede komen aan de Achterhoek. Plannen die gehonoreerd worden krijgen persoonlijke coaching bij de realisatie, inzet van netwerk en publiciteit, en/of een financiële bijdrage. Deze financiële bijdrage mag terugbetaald worden aan de stichting, zodat daarmee weer anderen geholpen kunnen worden. Jaarlijks wordt voor minimaal 50.000 euro aan financiële steun verleend.”

Wat voor ideeën worden nu zoal gehonoreerd? Dit gaat van pop-up restaurants in leegstaande panden, een mindful kaartenspel voor kinderen, een life design label, een dorpsontbijt, een bootcampbos, een website met hotspots, films over integratie en educatie, een festival der ambachten, de eerste Achterhoekse whisky, een boek vol bijzondere Achterhoekers, groenteproductie in eigen beheer en ga zo maar door. Godschalk: “Dit laat zien hoe divers de plannen van karakter en omvang zijn. Maar er is wel een gemene deler, namelijk dat de Achterhoek er nog aantrekkelijker van wordt.”

Heb jij ook een tof idee? Gewoon indienen. Pak An!!
www.facebook.com/anpakken
www.anpakken.nl

Terug naar overzicht