TIPS: Dit kan uw zaterdag worden

TIPS: Dit kan uw zaterdag worden

Een gruwelijk goedemorgen waarde partypelgrims op deze dag nummero 3 van het mooiste feestje van de kosmos. Ze mogen Mars en wat ons betreft álle andere planeten in ons zonnestelsel koloniseren maar een mooier feestje dan deze op onze geliefde Moeder Aarde is er vooralsnog nog niet. Daarom geef jij aardling een lekkere drel gas op deze prachtige 14 juli. 

Met een oprn blik, een open mind en bijgestaan door een klein mannetje met een klein hamertje in je schedeldakkie kruip je uit je tentje. Kopje koffie scoren bij de supermarkt op de camping, gratis festivalkrantje meepakken, de nieuwe buren groeten. Ja, dit voelt wel als ‘thuus’. Je bent klaar voor de wanorde van de dag. Hashtag zin in!

Nou, slippers aan en vol gas chillen. Eerst de festivaldag beginnen met een feest van herkenning met de gelegenheidsband Creedence Clearwater Revival in de Undercovertent om 11:00 uur. Daarna even poedelen in de zwemvijver Playa Gasolina. De laatste katerwasem spoel je na een koele plons van je af. Daarna iets lekkers eten bij een foodtruck. Eenmaal zongedroogd wandel je naar Tim Knol. Hij zingt je het kippenvel haaks op je rug in de Bayou om 14:15 uur. Daarna even dansen op Alle 13 Skank in de Reggaeweide om 16:00 uur. Nu ben je pas echt lekker op gang. Dus aan de kant met de fijnbesnaardheid en voorts naar de Megatent voor de Partysquad om 17:00 uur. Niet vergeten om even een verzameling bier te halen en uit te delen aan je nieuwe vrienden die zich inmiddels bij je hebben gevoegd. Of heb jij je bij hen gevoegd? Whatever, dit is niet het moment voor lastige vragen. Alle menschen werden bruder!

Je denkt plotseling bij jezelf: “Wow, deze dag gaat lekkerrrr!” Samen op naar de Theatertent voor gortdroge absurdistische humor van de scheefste plank door Gummbah en Leonard Bedaux om 19:00 uur. Je denkt: “Sssssjezus ik kan niet meer stoppen met lachen, die rare sigaret werkt nog stééds. Of was het gewoon zo supergrappig?!” Waarschijnlijk beide, knastafari! Even een colaatje voor de smaak dan maar. En daarna een biertje. Ook voor de smaak uiteraard.

Inmiddels ben je op volle partypower met de meter lekker in het rood, daar waar ‘ie hoort. Maar vergeet niet te smeren. Dus effe langs die nieuwe Nozembar waar ze dat smeriglekkere goedje verkopen. In het voorbijgaan doe je gierend van het zelfvertrouwen een open sollicitatie in de borstzak van de Globe Of Death-leider en zet je de pas erin op weg naar de Noaberhood voor de oervader van de nederhop, Extince, die aftrapt om 20:15. De tijd heeft geen grip op die man z’n performance noch z’n teksten en je rapt alles woord voor woord mee. Na z’n show ga je in het gras liggen, ademloos kijkend naar de skaters op de halfpipe. Les Pays Bas dix points!

De wind steekt op en de geur van peperdrums, knoflookbeats, koriandermelodie en ras el hanoutrefreinen prikkelen je zintuigen. Als door een sjamaan betoverd, zweef je richting de woestijnparty in Exoticana. Net op tijd voor Yallah! Yallah! om 21:30 om te dansen zoals je nog nooit danste op ritmes waarvan je niet eens wist dat het ritmes waren. De zon is gaan liggen, ach laat ‘m maar. Jij bent AAN, in hoofdletters. Binnen een mum van tijd blijk je, door je ziekelijk strakke dansmoves, een harem van de mooiste ladies om je heen te hebben verzameld. “Mohammed Christus en z’n buurman,” denk jij plotseling “ik zit me hier een potje vóór de dood te leven dat het niet mooi meer is!”

Vorige week was hier slechts een kale vlakte, nu is dit het middelpunt van het universum. Alles is relatief als je het analytisch benadert maar als je het vóelt, zoals jij doet, dan heb je verschrikkelijk lol. Vandaag ga je af op je gevoel en er is geen weg meer terug. Deze partytrein is vertrokken en jij bent aan boord samen met nog 64.999 andere helden. Dat voelt goed man.

‘’S Avonds een man, ’s ochtends een vrouw’ besluit jij, terwijl je zelfverzekerd en met kloppend hart Gaycafe de Kast binnentreedt. Cruise Control is net begonnen om 23:00 uur en het lichaamsvocht gutst er langs de muren. Je had besloten dat je maar eens flink op je gevoel af ging en je blijkt niet de enige. Je stort je in de muur van dansend mensenvlees en geeft je over aan je stoutste dromen. Alle menschen werden inderdaad burder. Bij het Kampvuur kom je weer bij zinnen. “Nog eentje met de jas an,” denk je bij de toog en voor de zekerheid bestel je nog een paar extra pinten. Overal zijn mensen en je loopt op een rij leukerds af, zittend op een boomstronk. Ze schikken in want natuurlijk is er een plekje voor je. “Proost!”

Terug naar overzicht