Vragen over #ZC18? Kijk hier

Vragen over #ZC18? Kijk hier

Oppas voor je cavia geregeld? Alpaca’s getrimd? Tuinkabouters gevoerd en de grindtegels eens flink afgespoten? Dan ben je best wel soort van klaar voor de Zwarte Cross! Nog even en dan kun je onze heilige weilanden weer betreden. Altijd spannend. Dat merken we ook aan het aantal berichten dat we binnenkrijgen. Van onder andere John, die vraagt of hij Brinta kan krijgen als ontbijt. Dus hebben we de meest gestelde vragen even in één lijst gezet en ze in één keer beantwoord. Die van John zit er trouwens niet tussen.

Algemene vragen

Iet wiet tickets kwiet! Het festival komt eraan en ik kan ze niet vinden. WAT NU!?!?!?
Adem een paar keer in en uit (en blijf dit ook regelmatig dagelijks doen), ga naar deze ticketskwijt-link en vul het e-mailadres (waarop je besteld hebt) en je bestelcode in. Die code vind je op je bankafschrift. Je krijgt ze vanzelf weer in je mail. Check ook je spam.

Huilen. Ik heb geen tickets, maar wil wel een feestje vieren met Rikie. Kunnen jullie nog iets voor me regelen?
Nee, het is écht uitverkocht. Er zijn dus ook geen kaarten aan de dagkassa meer verkrijgbaar. Houd Ticketswap in de gaten om te kijken of de kaart die jij wilt bemachtigen, daarop komt te staan. Ticketswap is de enige veilige manier om aan kaarten voor de Zwarte Cross te komen.

Hoe kom ik op de Zwarte Cross? 
Met het OV, waarvan je met 20% korting gebruik kunt maken, met je fiets of met je auto. Gebruik vooral even deze digitale reisplanner. Superhandig! Parkeren is gratis op onze parkeerplaatsen. Parkeer je dus ergens waar je geld moet dokken? Dan is ’t géén Zwarte Cross-parkeerplaats. Basta.

Via welke entree moet ik naar binnen?
Kijk even goed op je ticket, daarop staat het precies omschreven!

Zijn er kluisjes?
De online verhuur via de webshop is ondertussen gestopt. De kluisjes vind je na binnenkomst bij de hoofdingang. Wil je er nog één hebben, maar heb je niet online gereserveerd? Check het dan gewoon even bij de balie! Er zijn uiteraard ook kluisjes beschikbaar voor mensen die niet gereserveerd hebben. Op=op dus kom op tijd indien je een kluisje wilt!

Mag ik eten en drinken meenemen naar de camping of het festivalterrein?
Nee. Dat je iets te smikkelen en wat water meeneemt voor onderweg is prima, maar met voedsel- en drankvoorraden (met of zonder alcohol) kom je niet het terrein op. We zorgen voor hartstikke lekker eten en drinken voor jullie op onze camping en het festivalterrein.

Maar ik heb een allergie/aandoening/iets ernstigs waardoor ik jullie voedsel/drinken niet kan verteren!
Dan mag je met een doktersverklaring voor jezelf wat eten en drinken meenemen. Check dan ook even de foodtrucks op Playa Gasolina, meestal hebben zij ook diverse gerechten voor mensen met bijv. een lactose- of gluten-intolerantie.

Zijn er gratis watertappunten i.v.m. de hitte?
Jawel! Al het drinkwater bij de toiletten is

Waarom worden die doppen telkens van mijn flesje water gedraaid?
Omdat dit afval op ons terrein scheelt, want doppen in een weiland zijn niet handig, en omdat we daarmee het KNGF steunen. Zij leiden met het geld van het plastic blindengeleidenhonden op.

Mag ik zonnebrand meenemen?
Natuurlijk, we willen niet dat je wegfikt op het terrein. Goed insmeren! Dus neem zonnebrand mee. Mocht je niks bij je hebben: wij zorgen ook voor zonnebrand op het terrein. Bij diverse toiletten verstrekken we gratis zonnebrandcrème in een pompje, zolang de voorraad strekt!

Wat kost dat nou allemaal, op de Zwarte Cross?
Servicekosten: 0 euro. Parkeren: 0 euro. Spoeltoiletten: 0 euro. Muziek: 0 euro. Theater: 0 euro. Workshops: 0 euro. Cross (professioneel en ludiek): 0 euro. Stunts en vuurwerk: 0 euro. Blagenparadijs voor de kids: 0 euro. Een munt: € 2,50.

Ik heb een dagkaart, mag ik dan ook naar het Walhalla?
Helaas, het Walhalla, met de Tirolertent, het Rock ’n Roll Circus, Kampvuur en na 00:00u de Discotent, is alleen voor campinggasten die tot in de late uurtjes willen feesten, kletsen en genieten voordat ze hun tent opzoeken.

Kolven. Kan dat?
Jawel! Zoek even de EHBO op, daar kun je het ook koelen.

Kan ik tijdens het festival het terrein af?
Uiteraard! Campingknasterds hebben een bandje waarmee ze altijd mogen komen en gaan, dagbezoekers kunnen bij de uitgang een stempel krijgen als ze die dag weer terug willen komen.

Wat moet ik doen als ik mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen ben verloren op de Zwarte Cross?
We hebben dit jaar een spiksplinternieuwe online methode voor gevonden voorwerpen. Je kunt precies bekijken of je verloren voorwerp gevonden is en waar je ‘m op kunt halen. Kijk even hier.

Zijn er speciale voorzieningen voor minder validen?
Jazeker. We hebben een miva-parkeerplaats (toegankelijk met een mindervaliden-pas), een miva-verhoging voor het hoofdpodium, miva-toiletten en -douches en natuurlijk onze duwcrew! Al jarenlang duwen zij rock ’n rolstoelers door onze heilige weilanden, zodat de metgezel ook een relaxt dagje kan beleven. Dit jaar ‘besturen’ zij de rolstoeltaxi: een fiets waar een rolstoel voorop gezet kan worden. Via backstageroutes verplaatsen ze je met rolstoel en al naar je plek van bestemming op een ander deel van het terrein. Lees er hier meer over.

Is er een app met jullie laatste nieuws, het blokkenschema en de plattegrond?
Jazeker! Kek dingetje hoor. Al het laatste nieuws, actuele programma-wijzigingen, meldingen voordat je favoriete artiesten beginnen, een blokkenschema waarin jij kunt aangeven op welke volgorde de 33 podia moeten komen te staan en je kunt je persoonlijke blokkenschema samenstellen. Check deze pagina voor de linkjes naar de stores of zoek gewoon op ‘zwarte cross 2018’.

Kan ik mijn telefoon opladen?
Ja, er is een oplaadpunt op de camping en op het festivalterrein.

Word de WK-finale uitgezonden op groot scherm?
Nee, maar er is wel WiFi op ons feestje, dus kijken op je telefoon kan zonder dat je je databundel er gruwelijk hard doorheen jenst.

Ik wil hier linksaf slaan. Mag dat?
Altijd eerst even naar rechts kijken.

Campingvragen

Vanaf hoe laat mag ik de camping op? En hoe laat moet ik er op maandag weer af zijn?
HOI: donderdag om 12:00u. DOEI: maandag om 12:00u.

Wat zijn de eisen voor mijn camper/caravan?
Hij moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boem.

Is er stroom op de camping?
Nee. Er is wel een opblaasservice voor je luchtbed en er is een telefoonoplaadpunt. Stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund.

Mag ik met mijn bolderkar, wat eigenlijk een oplegger van 6 bij 6 is, naar binnen?
Alleen als jouw ‘bolderkar’ voldoet aan de omschrijving op deze pagina, mag hij mee het terrein op. Dus die oplegger van 6 bij 6, waarvan jij vindt dat het een bolderkar is, laat je maar fijn in je achtertuin staan. Overigens kun je met een bolderkar dit jaar door een aparte ingang voor de bolderkarrencontrole (en daar krijg je tevens je polsbandje).

Mag ik met mijn campingkaart ook via de hoofdentree naar binnen?
Nee, haal met je campingkaart eerst even je polsbandje bij de campingentree. Zodra jij je polsbandje hebt, zal het ons worst wezen of je via de campingingang of de hoofdingang naar binnen gaat.

Terug naar overzicht