De Zwarte Cross 2018 zeefdrukposter: 100% handwerk

De Zwarte Cross 2018 zeefdrukposter: 100% handwerk

Stel je voor: je hebt een festivalposter ontworpen waarover je erg enthousiast bent en vervolgens verkoopt het festival uit. Wat heeft een poster dan nog voor zin? Goede vraag.

We besloten er maar iets gruwelijk bijzonders van te maken. Gewoon, omdat het kan. Dus wij naar jongerencentrum en cultureel centrum Willemeen in Arnhem om de poster van de Zwarte Cross 2018 te zeefdrukken. Dat is een wat in de vergetelheid geraakte druktechniek die erg bewerkelijk is, maar een geweldig resultaat geeft mits je het goed aanpakt.

Na een beetje mengen, hadden we drie kleuren inkt die op het papier zouden gaan. Dat betekent drie drukgangen. Handjes uit de mouwen! Zeefdrukken is een akelig precies karwei waarbij je met een balkje (de rakel) de inkt door de zeef duwt. Die zeef is met allerlei chemische, lichtgevoelige goedjes geprepareerd. Iedere zeef laat inkt door daar waar het ontwerp het toelaat. Zo ontstaat laag na laag de poster van de Zwarte Cross 2018. Het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. Deze kleuren knallen van het papier!

Zwarte Cross 2018: het zeefdrukken van de poster

ZEEFDRUKPOSTER ZWARTE CROSS 2018: 100% HANDWERKStel je voor: je hebt een festivalposter ontworpen waarover je erg enthousiast bent en vervolgens verkoopt het festival uit. Wat heeft een poster dan nog voor zin? Goede vraag. We besloten er maar iets gruwelijk bijzonders van te maken. Gewoon, omdat het kan. Dus we gingen zeefdrukken, en wel bij jongerencentrum en cultureel centrum Willemeen in Arnhem. Na al die drukgangen lagen er 43 verse posters voor onze neusjes. De mooiste is uiteraard onze definitieve poster geworden! In de video zie je het resultaat al snel even voorbij komen, maar vanavond zie je deze poster in het groot online. Met misschien wel een hele leuke actie…Muziek: Birth of Joy – Let it slide

Geplaatst door Zwarte Cross op woensdag 9 mei 2018

Geïnspireerd op onze slogan ‘Leven Vóór De Dood’ toont de poster van dit jaar een exploderende klok waarvan alle getallen zijn vervangen voor ‘NU’. We hopen dat je bij het zien van de poster wordt meegezogen in de draaikolk van kleuren, zwaar geïnspireerd raakt door het dynamische kleurenspektakel en gehoor geeft aan onze slogan: Leven Vóór De Dood! Er zijn bijna 50 unieke posters gedrukt met onze handjes. Allen ontstaan in een unieke drukgang met zijn eigen imperfecties hier en daar. De beste is uitgekozen en dit is de definitieve poster geworden! Wat we met de rest doen? Geen idee, misschien kun jij binnenkort wel zo’n exemplaar bemachtigen…

Terug naar overzicht