Veelgestelde campingvragen

Loop je al dagen, weken, jaaaaren rond met prangende ZC-campingvragen? De kans zit er dik in dat je het antwoord op deze pagina kunt vinden! Mocht het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen staan, stuur dan een mail naar info@zwartecross.nl om meer duidelijkheid te krijgen.

Vanaf hoe laat mag ik de camping op? En hoe laat moet ik er op maandag weer af zijn?
HOI: donderdag om 12:00u. DOEI: maandag om 12:00u.

Wat zijn de eisen voor mijn camper/caravan?
Hij moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boemCheck alle regels in onze voorwaarden.

Is er stroom op de camping?
Nee. Er is wel een opblaasservice voor je luchtbed en er is een telefoonoplaadpunt. Stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund.

Mag ik met mijn bolderkar, wat eigenlijk een oplegger van 6 bij 6 is, naar binnen?
Alleen als jouw ‘bolderkar’ voldoet aan de omschrijving op deze pagina, mag hij mee het terrein op. Dus die oplegger van 6 bij 6, waarvan jij vindt dat het een bolderkar is, laat je maar fijn in je achtertuin staan. Overigens kun je met een bolderkar door een aparte ingang voor de bolderkarrencontrole (en daar krijg je tevens je polsbandje).

Ik wil op de camping staan met mijn caravan of camper, maar ik heb geen caravankaart gekocht. Mag ik dan wel met mijn caravan op de camping?
Nee. Je kunt alleen met je caravan of camper op de camping komen met een ‘campingkaart incl. camper/caravan’. Deze kaart is incl. €300,- borg, die je – indien je je camper/caravan weer netjes mee naar huis hebt genomen – teruggestort krijgt op je bankrekening na het festival. Het terugstorten van de borg vindt plaats in de weken na afloop van de Zwarte Cross.

Mag ik met een keet op de camping staan?
Nee. Een (bouw)keet of een container op een platte wagen is niet toegestaan.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?
Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Ik ga zaterdagmiddag alweer weg van de camping, kan een vriend van mij zaterdag- en zondagnacht met mijn campingkaart overnachten op de camping?
Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

Mijn hond Wodan is een beetje ziek. Mag ik deze ook meenemen op de camping?
Beterschap met Wodan. Dieren meenemen naar het evenement is niet toegestaan.

Kan ik op zaterdag of zondag tijdens het weekend ook kaarten voor de camping kopen?
Alleen als de camping nog niet is uitverkocht.

Als ik geen campingkaart heb, mag ik dan wel de camping op?
Nee, alleen mensen met een camping-polsbandje (die dus een campingkaart hebben gekocht) mogen de camping en het speciale campingfestivalterrein (Walhalla) op en kunnen daar dus ook genieten van alle geneugten des campings. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Ik ben een extreem-rechtse fascist en wil naar de Zwarte Cross. Ben ik ook welkom?
Neen! Jij past niet in de gedachte van respectvol feestvieren in de tolerante Achterhoek.

Worden er condooms op de camping verkocht dit jaar?
Ja, veilig brommers kieken kan. In onze campingwinkel op de camping worden ze verkocht.

En worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?
Nee! Vuur op de camping is, zoals elk jaar, absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Ik ben een lompe boer en kom op de Zwarte Cross om klotenzat met bier te gooien, door de modder te rollen, vrouwen lastig te vallen, met modder te gooien, de boel af te breken, het badhuis onder te kotsen en ik heb schijt aan alles. Stoer hè?
Wederom: Nee! Doe dat maar ergens anders. Op de Zwarte Cross kan veel, maar dit soort dingen kunnen echt niet!

Is het ook mogelijk om een kaartje te kopen voor alleen vrijdag, zaterdag of zondag?
Ja, natuurlijk kan dat. Er zijn dagkaarten voor de Zwarte Cross verkrijgbaar, mits niet uitverkocht. Met een dagkaart heb je toegang tot het hele terrein met uitzondering van de camping en het Walhalla (campingfestivalterrein).

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?
Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?
Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Mag ik met mijn auto of bestelbus, waarin ik een matras heb liggen, de camping op?
Nee, we zien echt wel of het gaat om een camper, die natuurlijk wel op de camping mag staan of om een doodgewone auto. Auto’s moeten gewoon op de parkeerplaats staan.

Mag ik met mijn vrachtwagen de camping op?
Helaas, helaas. Nee dus.

Mag ik een aggregaat meenemen?
Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Hebben jullie stroom en water op de camping?
Respectievelijk nee en ja. We hebben geen stroomaansluitingen op de camping, maar wel water en warme douches. Die vind je in het badhuis.

Kan ik ergens mijn mobiele telefoon opladen?
Er is een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Je hoeft niet eens je eigen oplader mee te nemen. Handig hè?! Zo’n powerbank achtig ding van een niet nader te noemen winkel is ook best handig.

Wat moet ik doen als ik mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen ben verloren op de Zwarte Cross?
Dat prachtvolk op de Zwarte Cross is natuurlijk goudeerlijk. Alles wat niet van hen is, brengen ze netjes naar de organisatie. Waar kun je dan je zoekgeraakte telefoon, tepelpiercing, dildo, flippo’s, onesie of medicijnen ophalen?

  • Festivalterrein: Infostand
  • Camping: Gemeentehuis

Wil je weten of je voorwerp al gevonden is? Check dan deze pagina. Via iLost worden alle gevonden voorwerpen online geregistreerd met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen.

Besef je pas na de Zwarte Cross dat je iets kwijt bent, of is het niet gevonden tijdens het weekend? In de afbouw vinden we ook nog van alles. Vanaf ongeveer een week na de Zwarte Cross kun je terecht bij de Gemeente Oost Gelre om te checken of je voorwerp terecht is.

Zijn er speciale voorzieningen voor mensen met een beperking?
Jazeker. We hebben o.a. speciale toiletten en douches en een verhoogd podium voor het Hoofdpodium! Check hier alle info over toegankelijkheid.

Kun je ook pinnen?
Ja. Er kan zowel op het festivalterrein als op het campingterrein worden gepind.