Veelgestelde campingvragen

Loop je al dagen, weken, jaaaaren rond met prangende ZC-campingvragen? De kans zit er dik in dat je het antwoord op deze pagina kunt vinden! Mocht het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen staan, stuur dan een mail naar info@zwartecross.nl om meer duidelijkheid te krijgen.

Hoe laat kunnen we donderdag de camping op? Ik kan namelijk niet wachten.
De Zwarte Cross-camping zal op donderdag om 12.00 uur de poorten openen en op maandag om 12.00 uur is het feest voorbij.

Ik wil op de camping staan met mijn caravan of camper, maar ik heb geen caravankaart gekocht. Mag ik dan wel met mijn caravan op de camping?
Nee. Je kunt alleen met je caravan of camper op de camping komen met een ‘campingkaart incl. camper/caravan’. Deze kost €470,-, waarvan je bij het definitief verlaten van de camping met je caravan of camper (of ander voertuig waar de kaart voor is aangeschaft) €300,- krijgt teruggestort op je bankrekening. Bij normaal gedrag betaal je dus eigenlijk €170,- voor een campingkaart (incl. toegang festival) en caravankaart in één. Het terugstorten van de borg vindt plaats in de weken na afloop van de Zwarte Cross.

Mag ik met een keet op de camping staan?
Nee. Een (bouw)keet of een container op een platte wagen is niet toegestaan.

Hoe moet ik straks op de camping bijhouden wanneer en waar mijn favoriete band speelt, wanneer de stunts precies zijn en wanneer welke wedstrijden op de baan verreden worden? Ik word helemaal gek!
Iedereen krijgt bij de ingang een gratis programmaboekje uitgedeeld. Hier staan alle programma-onderdelen precies in. Onze app downloaden is ook een aanrader!

Mijn hond Wodan is een beetje ziek. Mag ik deze ook meenemen op de camping?
Beterschap met Wodan. Dieren meenemen naar het evenement is niet toegestaan.

Kan ik op zaterdag of zondag tijdens het weekend ook kaarten voor de camping kopen?
Alleen als de camping nog niet is uitverkocht.

Als ik geen campingkaart heb, mag ik dan wel de camping op?
Nee, alleen mensen met een camping-polsbandje (die dus een campingkaart hebben gekocht) mogen de camping en het speciale campingfestivalterrein (Walhalla) op en kunnen daar dus ook genieten van alle geneugten des campings. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Ik ben een extreem-rechtse fascist en wil naar de Zwarte Cross. Ben ik ook welkom?
Neen! Jij past niet in de gedachte van respectvol feestvieren in de tolerante Achterhoek.

Worden er condooms op de camping verkocht dit jaar?
Ja, veilig brommers kieken kan. In onze campingwinkel op de camping worden ze verkocht.

En worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?
Nee! Vuur op de camping is, zoals elk jaar, absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Ik ben een lompe boer en kom op de Zwarte Cross om klotenzat met bier te gooien, door de modder te rollen, vrouwen lastig te vallen, met modder te gooien, de boel af te breken, het badhuis onder te kotsen en ik heb schijt aan alles. Stoer hè?
Wederom: Nee! Doe dat maar ergens anders. Op de Zwarte Cross kan veel, maar dit soort dingen kunnen echt niet!

Is het ook mogelijk om een kaartje te kopen voor alleen vrijdag, zaterdag of zondag?
Ja, natuurlijk kan dat. De dagkaarten zijn ook aan de poort van de Zwarte Cross verkrijgbaar, mits niet uitverkocht. Geadviseerd wordt om kaarten van tevoren te bestellen, vanwege drukte aan de poort en de kans op uitverkoop! Voorkom dus een grote teleurstelling aan de poort! Met een dagkaart heb je toegang tot het hele terrein met uitzondering van de camping en het Walhalla (campingfestivalterrein).

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?
Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?
Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Mag ik met mijn auto of bestelbus, waarin ik een matras heb liggen, de camping op?
Nee, we zien echt wel of het gaat om een camper, die natuurlijk wel op de camping mag staan of om een doodgewone auto. Auto’s moeten gewoon op de parkeerplaats staan.

Mag ik met mijn vrachtwagen de camping op?
Helaas, helaas. Nee dus.

Mag ik een aggregaat meenemen?
Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Hebben jullie stroom en water op de camping?
Respectievelijk nee en ja. We hebben geen stroomaansluitingen op de camping, maar wel water en warme douches. Die vind je in het badhuis.

Kan ik ergens mijn mobiele telefoon opladen?
Er is een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Je hoeft niet eens je eigen oplader mee te nemen. Handig hè?! Zo’n powerbank achtig ding van een niet nader te noemen winkel is ook best handig.

Waar kan ik terecht voor de gevonden voorwerpen?
Na de Zwarte Cross bij de Gemeente Oost Gelre.

Kun je ook pinnen?
Ja. Er kan zowel op het festivalterrein als op het campingterrein worden gepind.