Gas d’r bi-j! Holeshot Award voor beste starter DMoM

Gas d’r bi-j! Holeshot Award voor beste starter DMoM

Starten in een motocrossrace is een vak apart. Een snelle reactie en op het juiste moment schakelen zijn twee punten om in de kopgroep de eerste bocht in te kunnen duiken. Daarom is er de Holeshot Award, die wordt op de Zwarte Cross uitgereikt.

Een start is altijd iets speciaals om te zien. Rond de 40 rijders vliegen op hoge snelheid de eerste bocht in, maar van deze veertig is er maar één die de holeshot pakt. Om een extra spectaculaire wedstrijd te stimuleren is er nu de Holeshot Award, uitgeschreven door HGS Exhaust Systems. Rijders staan nu extra scherp achter het starthek.

Om de rijders van de MX1 en MX2 klasse in de Dutch Masters of Motocross  (finale tijdens Zwarte Cross 2017) extra te motiveren om een goede start te pakken, is de Holeshot Award in het leven geroepen. Holeshot betekent zoveel als kopstart: een kopstart is superbelangrijk in een crossrace en het vergroot de kans op de eindoverwinning aanzienlijk.

De crosser die tijdens de Dutch Masters of Motocross competitie de meeste keren als leider door de eerste bocht komt, krijgt na de grote finale op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde een bedrag van 750 euro uitgekeerd. Deze bonus is binnen te slepen voor de crossers in de MX1 en de MX2 klasse.

De Dutch Masters of Motocross competitie beslaat vier wedstrijden met in totaal acht starts voor de MX1 en acht starts voor de MX2 klasse. Het starthek in de Dutch Masters of Motocross valt voor de eerste keer op zondag 26 maart in Oss, gevolgd door Harfsen op 9 april, Emmercompascuum op 14 mei en de grote finale bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 14, 15 en 16 juli.

Terug naar overzicht