0
Zoeken Winkelmand 0

Herlings domineert zinderende derde DMOM-ronde in Mill

gepubliceerd op 08 mei 2018

Duizenden enthousiaste toeschouwers, spectaculaire races en overtuigende winnaars: de derde ronde van het Dutch Masters of Motocross (DMoMX), vandaag verreden op Circuitpark De Kuilen in Mill, was een ronde waarin de coureurs onder de brandende zon alles gaven. De hete strijd in de zandbak voegde nog een paar graden toe op het toch al warme, zonovergoten circuit van Mill. Het noodweer dat minder dan een week geleden over de regio trok, maakte dat de baan het uiterste vroeg van de rijders. De stoffige bovenlaag in combinatie met de nog natte, kleiachtige ondergrond leverde veel sporen op, wat het spektakel alleen maar vergrootte.

HERLINGS OPNIEUW OPPERMACHTIG IN 500CC
Voor Herlings leek dat ongemak in de eerste manche amper te bestaan. Alsof hij over een biljartlaken reed, nam hij binnen een ronde de koppositie over van de iets sneller vertrokken Glenn Coldenhoff en gaf deze plek niet meer af. Met overmacht, want de finishvlag voorkwam net dat hij Coldenhoff, verdienstelijk vijfde, op een ronde zette. De nummer twee van de eerste manche, de Brit Max Anstie, moest ruim 1 minuut en 22 seconden toegeven op Herlings.

De tweede manche vertoonde eigenlijk hetzelfde beeld. Opnieuw trok Herlings de gaskraan volledig open tot aan de meet, waardoor de jacht op de leider in de tussenstand ook deze editie stuk liep. Max Anstie kwam wederom als tweede over de finish, Glenn Coldenhoff verbeterde zichzelf echter fenomenaal, werd derde in deze manche en vierde in het dagklassement. Herlings breidde dankzij zijn dagresultaat zijn voorsprong in de tussenstand om de Dutch Masters flink verder uit; met 150 punten staat hij nu 30 punten voor op de nummer twee Gautier Paulin.

JAGO GEERTS PAKT DAGWINST IN 250CC
De eerste manche in de 250cc leverde meteen Nederlands succes op: Honda-rijder Calvin Vlaanderen kwam als eerste over de streep, met 2,52 seconden verschil op de nummer twee, de Brit Ben Watson. Derde werd, op 12,44 seconden, de Belg Jago Geerts. In de tweede manche wisselden Geerts en Vlaanderen van positie, maar moest Watson genoegen nemen met een zesde plek. Thomas Covington, die in de tweede manche tweede werd, eindigde als derde in het dagklassement achter Vlaanderen en dagwinnaar Jago Geerts, die ook een en twee staan in het kampioenschap.

RAIVO DANKERS PRESTEERT GOED IN 125CC
Door een eerste en tweede plek verzekerde KTM-rijder Raivo Dankers zich van de dagwinst in de 125cc. In de eerste manche zelfs op majestueuze wijze: de nummer twee, Raf Meeuwissen, moest maar liefst 26,81 seconden toegeven. In de tweede manche lagen de tijden iets dichter bij elkaar en ging de winst naar de Fin Emil Weckman op zijn KTM. Raf Meeuwissen werd vierde en pakte daarmee de derde plaats in het dagklassement. Weckman eindigde achter Raivo Dankers als tweede.

KAY EN KAY-SHOW IN DE 85CC
De leider in de 85cc, Kay de Wolf, maakte het zijn directe concurrent en voornaamgenoot Kay Karssemakers niet gemakkelijk. De Wolf reed van kop tot staart in beide manches ongenaakbaar vooraan en wist per ronde meerdere seconden van de nummer twee af te snoepen, waardoor hij beide manches won met een ruime voorsprong van respectievelijk 16,48 en 20,78 seconden. Met twee derde plaatsen bezette Dave Kooiker ook in het eindklassement de derde plek.

GROTE FINALE TIJDENS ZWARTE CROSS
De vierde en laatste ronde van de Dutch Masters of Motocross van 2018 wordt verreden tijdens de Zwarte Cross! Kom je kijken? De deelnemerslijst wordt spoedig bekendgemaakt!