Jeffrey Herlings maakt morgen z’n comeback bij Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Jeffrey Herlings maakt morgen z’n comeback bij Dutch Masters of Motocross in Rhenen

The Bullet is back! Na maanden van blessureleed keert Jeffrey terug op het wedstrijdtoneel, komende donderdag tijdens de Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Voor Herlings is het zijn eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij tijdens een training in Spanje in januari zijn rechtervoet verbrijzelde.

Met ruim 25 GP-coureurs aan de start in de 250cc en 500cc, bieden de Masters in Rhenen volop vuurwerk. Naast Herlings komen verschillende wereldtoppers naar het prachtige circuit Kwintelooijen voor de derde ronde van de competitie. Zo is onder meer Romain Febvre, die afgelopen weekend een podium pakte in de Grand Prix van Frankrijk, aanwezig. Ook Glenn Coldenhoff en tweevoudig MX2-wereldkampioen Pauls Jonass doen mee in Rhenen.

In de 500cc is de reus Arminas Jasikonis ‘the man to beat’ met achttien punten voorsprong op de sympathieke Glenn Coldenhoff, gevolgd door Pauls Jonass. In de 250cc zitten een hoop bloedsnelle mannen. In Axel was Jago Geerts absoluut de snelste, maar motorpech gooide roet in het eten. Mede daardoor gaat de agressieve Henry Jacobi met meer dan een manche voorsprong (29 punten) aan de leiding, gevolgd door Geerts. Daarnaast heeft Roan van de Moosdijk zijn drive gevonden op de F&H Kawasaki, onder begeleiding van coach Marc de Reuver. Hij zou maar zo kunnen winnen op Hemelvaartsdag. In de 85cc en 125cc is de spanning om te snijden. In laatstgenoemde klasse gaat Kay de Wolf van het Factory Husqvarna-team van Jacky Martens aan de leiding met slechts zes punten voorsprong op de concurrentie. Het verschil in de 85cc is nog kleiner. Leider Karlis Alberts Reisulis staat slechts één punt voor op Cas Valk.

Het tijdschema voor de wedstrijden in Rhenen vind je hier.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijsten.

De tussenstanden in de Dutch Masters of Motocross na de eerste twee ronden in Oss en Axel zijn:
2018 tussenstand 500cc
2018 tussenstand 250cc
2018 tussenstand 125cc
2018 tussenstand 85cc

Terug naar overzicht