Motocross-update: ondertussen op de crossbaan

Motocross-update: ondertussen op de crossbaan

Ondanks de droogte wordt er nog steeds gecrosst! We waren helaas, i.v.m. de stoffige toestand op de crossbaan in de middag(zon), genoodzaakt om wat wijzigingen aan te brengen in het crossprogramma. Het positieve nieuws is dat in ieder geval in de ochtend en de vroege middag, op de dan nog vochtige baan d.m.v. het sproeien, de Dutch Masters of Motocross-wedstrijden gereden kunnen worden.

Gisteren pakte Kay de Wolf de titel in de DMOM 85cc-klasse, door te winnen in de eerste manche. Ook vandaag, in de tweede manche, pakte hij de dagoverwinning! Bij de zijspancross ging het er gisteren ook fanatiek aan toe. Daniel Willemsen moest een flinke strijd leveren, maar wist met zijn bakkenist Robbie Bax wel beide manches te winnen. Vandaag kroop de Zweed Emil Weckman, voorafgaand aan deze finale de leider in de 125cc-klasse, door het oog van de naald. In de eerste manche wist hij de overwinning te pakken, maar in de tweede manche kwam hij ten val. De overwinning ging naar Rick Elzinga, maar Emil wist de schade te beperken en pakte met een 7e positie in de 2e manche toch de titel in de 125cc-klasse.

De eindstand in de 125cc:
1 Emil Weckman S KTM 154
2 Raivo Dankers NL KTM 148
3 Filip Olsson S Husqvarna 110

Vandaag werden tevens de kwalificaties van de 250cc en 500cc verreden. In de 250cc-klasse won de Brit Adam Sterry de wedstrijd, gevolgd door de Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen. In de kwalificatie van de 500cc bleek opnieuw Jeffrey Herlings onoverwinnelijk. Op de 2e plek eindigde Glenn Coldenhoff en daarachter kwam Fransman Gautier Paulin over de finish.

LET OP: Later volgt er nog een bericht over de wijzigingen in het crossprogramma van morgen. Vanwege de droogte zullen we ook dit programma iets om moeten gooien om de DMOM-wedstrijden te kunnen faciliteren!

Terug naar overzicht