Nieuwe crossklasse: Race del Rio

Nieuwe crossklasse: Race del Rio

Maak kennis met de Race del Rio op de crossbaan van de Zwarte Cross 2018: pracht, praal en onvoorwaardelijk kameraadschap naar goed Braziliaans voorbeeld.

In onze Parada del Power op het zand van de Schans maakt het niet uit hoe je eruitziet. Dik of dun, hagelwit of diepzwart, man of vrouw, bejaarde of tiener: iedereen verdient een plekje op de praalwagen om, versierd met een reusachtige verentooi (z’n eigen interpretatie van) de salsa te dansen in de Race del Rio. We kiezen voor deze nieuwe klasse omdat we het Braziliaanse carnaval zo cool vinden: het kleurrijke element, het mateloze feest, het expressieve van de deelnemers en het ‘noaberschap’. Wat? Noaberschap? Jazeker, want in Rio proberen de wijken onderling elkaar de loef af te steken met de mooiste praalwagens, de mooiste outfits en de meest spectaculaire show. In Rio werken ze een jaar lang samen aan een praalwagen: jong en oud komen in actie en zetten samen de zongebruinde schouders eronder. Klasse! De Race del Rio wordt een kleurrijk exotisch carnaval waarbij Zwarte Crossers, ongeacht leeftijd, opleidingsniveau, herkomst of geaardheid, zich van hun allerfeestelijkste kant laat zien. Geef je samen met je hermano’s op voor deze nieuwe crossklasse of kom op 12-13-14-15 juli 2018 vieren dat we allemaal zijn wie we zijn en dat dat gewoonweg geweldig is.

Meedoen? Schrijf je op 4 november in voor deze crossklasse via www.zwartecross.nl

Voor de nieuwe crossklasse ‘Race del Rio’ zijn we op zoek naar grote wagens. Vergelijkbaar met een voertuig uit de specialklasse. Voor de aankleding zoeken we naar rondvliegend confetti, kleurrijke verentooien, oogverblindend mooie danseressen en opzwepende sambaklanken. Het adagium ‘less is more’ kan het raam uit bij Race del Rio, want in deze klasse hanteren we: ‘more is more’, hoe gekker hoe beter in deze Parada del Power!

De spelregels zijn:

ZC_race-del-rio-v5
Terug naar overzicht