De nieuwe crossklassen van #ZC20: Cribsklasse en Sprookjesklasse!

De nieuwe crossklassen van #ZC20: Cribsklasse en Sprookjesklasse!

De Miva-klasse en Krang-klasse zijn weer van de baan! Het was prachtig, maar we moeten door. Das war einmal. Dus introduceren we twee nieuwe topklassen waar je aan kunt deelnemen: de Cribsklasse en de Sprookjesklasse! Op zaterdag 2 november om 11:00 uur kun je je geluk beproeven, dan start de inschrijving voor de crossklassen! Wees er snel bij, want vorig jaar zaten alle klassen vol in 1 minuut en 27 seconden.

Cribsklasse

Home is where the start is.

Utopia, Man Bijt Hond, Big Brother en MTV Cribs: blijkbaar vinden wij niets mooier dan kijken naar gewone mensen die in een gewone omgeving doodgewone dingen doen. Gun de bezoekers van de Zwarte Cross dan ook eens een kijkje achter jouw voordeur. Denk aan rijdende huiskamers, slaapkamers, badkamers, toiletten of tuinhuisjes: want oh wat zijn jullie lekker gewoon gebleven. Maar niet heus! Jij weet net zo als Tante Rikie dat ‘normaal’ niet bestaat op de Zwarte Cross.

Omdat we niet allemaal dezelfde voertuigen willen zien, en we jullie creativiteit op de proef willen stellen, moet je voor deze klasse een idee inleveren waar onze ballotagecommissie dan een allesvernietigend oordeel over zal vellen.

De spelregels in het kort:

  • Gebruik je een personenauto als onderstel? 4X4 verplicht!
  • Max 8 deelnemers per voertuig.
  • Wees creatief, en zorg dat je onze toeschouwers verbaasd doet staan met waarmee je aan het starthek verschijnt!
  • Max 30 voertuigen.

De Sprookjesklasse

En ze raceten nog lang en gelukkig…

De opwarming van de aerdkloodt, narcistische wereldleiders en chronisch miskende minderheden. De moed zakt je telkens weer in de schoenen als je het nieuws kijkt. Dan is het maar beter om in sprookjes te geloven: en we leven allemaal nog lang en gelukkig. En waarom niet? Sprookjes bestaan op de Zwarte Cross! Maar dan wel op de Zwarte Cross-manier.

Denk aan: Roodkapje en de grote boze Trump, Sneeuwwitje en de 7 transgenders, Doornroosje en de honderdjarige stikstofdiscussie en Assepoester die met de Tesla naar het bal gaat. Zo maar een paar ideeën, maar dat kunnen jullie veel beter! Blaas ons van onze stoffige bureaustoeltjes met een geweldig idee en ontwerp en bemachtig een startnummer voor de meest sprookjesachtige klasse ooit op de Zwarte Cross!

De spelregels in het kort:

  • Gebruik je een personenauto als onderstel? 4×4 verplicht!
  • Max 4 deelnemers per voertuig.
  • Wees creatief, en zorg dat je onze toeschouwers verbaasd doet staan met waarmee je aan het starthek verschijnt!
  • Max 30 voertuigen.

ALLE KLASSEN OP EEN RIJ

Dit betekent dat je voor € 85,- tijdens de Zwarte Cross 2020 kunt deelnemen aan de brommerklasse, wegraceklasse, zwaargewichtklasse, specialklasse, cribsklasse of sprookjesklasse. Voor de vier laatstgenoemde klassen zal je een ontwerp moeten insturen, die gekeurd wordt door de ballotagecommissie. De beste ontwerpen gaan door, dus doe je best!

Terug naar overzicht