Nieuws over de United Colour Race

Nieuws over de United Colour Race

Deelnemers aan de Zwarte Cross en met name deelnemers aan de United Colour Race opgelet!

Zoals jullie wellicht hebben vernomen is er vanuit de overheid een hoop commotie ontstaan omtrent de poeders die worden gebruikt bij diverse Colour-evenementen. Er zijn bijvoorbeeld soorten die schadelijk zijn voor het milieu en/of gezondheid, soorten die niet uitwasbaar zijn, maar het grootste gevaar zit ‘m in licht-ontvlambaarheid. Dit heeft reeds tot enkele gruwelijke ongelukken geleid. Omdat de veiligheid van jullie als deelnemers, maar zeker ook die van onze bezoekers en onze medewerkers op de crossbaan onze eerste prioriteit moet hebben, worden wij genoodzaakt hierin maatregelen te nemen.

Hoe gaan we dit doen?

  • We gaan jullie verplichten om poeder te gaan gebruiken dat door een door ons gekozen leverancier wordt verstrekt. Door deze maatregel te nemen, kunnen we jullie, onze bezoekers en onszelf (en niet te vergeten de overheden) de garantie geven dat we alle mogelijke gevaren hebben getracht weg te nemen. Bijkomend voordeel; doordat we met z’n allen groot inkopen valt de prijs lager uit dan wanneer jullie als team zelf in moeten kopen. Hoogstwaarschijnlijk kunnen jullie vooraf bestellen en dan je poeder ophalen in het rennerskwartier of per dag bijkopen. Over de precieze werkwijze zullen we jullie op de hoogte houden.
  • Tref voorzorgsmaatregelen om oog- en luchtwegen te beschermen.
    Afhankelijk van het soort helm ondervang je hiermee al het één en ander, maar beschikt deze niet over een vizier, draag dan een crossbril.
    Daarnaast raden we aan een mondkapje te dragen, we willen natuurlijk niet dat jullie kleurpoeder-ophoestend en met blindengeleidehond het rennerskwartier weer verlaten.
  • Zorg ervoor dat je niet direct richt op mede-deelnemers of bezoekers. Geloof ons, het effect van 30 voertuigen die kilo’s kleurenpoeder tegelijk de lucht in schieten is kleurrijk genoeg. Meen je wel direct op publiek, medewerkers of andere deelnemers te moeten richten, dan kan dat leiden tot diskwalificatie!
  • Koop zelf geen poeder om mee te nemen!!! We hebben aardig ons best moeten doen om überhaupt doorgang van deze klasse te kunnen bewerkstelligen. Bij opgang van het rennerskwartier zal hier streng op gecontroleerd worden. Elk zelf meegebracht poeder zal worden ingenomen. Hierin kunnen we geen uitzonderingen maken! Smokkelen is natuurlijk mooi, maar kan wel leiden tot diskwalificatie.

Alvast bedankt voor jullie medewerking en begrip. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Heb je tot die tijd al vragen, stuur dan even een mail naar inschrijvingen@zwartecross.nl, die proberen we dan zo spoedig mogelijk van een passend antwoord te voorzien.

Terug naar overzicht