Dit weekend: actie in Axel tijdens Dutch Masters of Motocross

Dit weekend: actie in Axel tijdens Dutch Masters of Motocross

Je maakt het mee op 5 mei tijdens in Axel tijdens ronde twee van Dutch Masters of Motocross! Axel gaat in de herkansing, nadat het geplande weekend in maart niet doorging door noodweer. In juli zie je de finale op de Zwarte Cross!

Stand van zaken na één ronde in de 500cc: Is Jasikonis weer de te kloppen man?
Dutch Masters in Oss was een enerverende eerste ronde, waardoor de strijd in het klassement zowel voor- als achterin het veld volop aan is. In de 500cc was het Husqvarna vs. Yamaha. Arminas Jasikonis veroverde in alle sessies de eerste plek gevolg door de technische Gautier Paulin. Daarachter werden Glenn Coldenhoff en Max Anstie van Stand Construct KTM beiden een keer derde en vierde. In Axel wil Coldenhoff het podium wél pakken. Hij trainde de afgelopen tijd al stevig op de baan, dus dat belooft wat.

Domineert Jacobi opnieuw de 250cc?
Het Nederlandse F&H Kawasaki maakte veel indruk bij de 250cc in Oss. Henry Jacobi won beide manches, Adam Sterry werd derde en Roan van de Moosdijk was het gehele weekend één van de snelsten. Een valpartij in de tweede manche gooide roet in het eten. De grote vraag is of in Axel grote mannen als Horgmo, Watson, Geerts of Vialle de groene machines kunnen tegenhouden…

Krijgen we opnieuw strijd in de 125cc tussen De Wolf en Verbruggen?
Echte strijd was er in de 125cc-klasse. Deze jonge honden gingen tot het uiterste. De twee toppers Kay de Wolf en Kjell Verbruggen zelfs nog iets verder… Verbruggen raakte De Wolf in de laatste bocht en werd gediskwalificeerd. In Axel komen de mannen elkaar weer tegen. Maar vlak in dat gevecht ook Dave Kooiker niet uit. Hij pakte de afgelopen weken meerdere podia in binnen- en buitenland. Ook hij zal er alles aan doen om de rode plaat over te nemen van De Wolf.

Heeft 85cc kanjer Ivano van Erp nu wél een goed weekend?
In de 85cc moeten Ivano van Erp, Cas Valk en Raff de Wolf afrekenen met een klassementsleider uit Letland: Karlis Alberts Reisulis werd in Oss eerste en tweede. Valk staat met hem gelijk in punten, Van Erp wil revanche voor zijn uitvalbeurt en De Wolf wil hogerop het podium. Dat wordt knallen!

Check de deelnemerslijsten, Nancy van de Ven doet ook mee!
De baan in Oss was hard, met hoge snelheden. Hoe anders is dat in Axel; dat wordt gaten klappen in het gele zand! En je mag nóg meer spektakel verwachten door de toevoeging van een aantal Grand Prix-rijders, zoals Brent van Donick en Factory Husqvarna-rijder Mikkel Haarup. En wat te denken van Nancy van de Ven, meervoudig runner up in het WK voor dames! De Zeeuwse is kind aan huis op de baan in Axel en ontbreekt dan ook niet in het ijzersterke deelnemersveld van de 250cc!

Check de deelnemerslijsten
Deelnemerslijst DM Axel 85cc
Deelnemerslijst DM Axel 125cc
Deelnemerslijst DM Axel 250cc
Deelnemerslijst DM Axel 500cc

Hier staat het hele tijdschema.

Terug naar overzicht