Wereldtop naar Oss voor start Dutch Masters of Motocross 2019

Wereldtop naar Oss voor start Dutch Masters of Motocross 2019

Dutch Masters of Motocross gaat nu écht beginnen! Na het door noodweer verzetten van de race in Axel, is 13 en 14 april in Oss de eerste ronde van DMoMX 2019! De deelnemerslijst is indrukwekkend. Het maakt de serie ook dit jaar weer tot een van de sterkste motocrosscompetities ter wereld.

Door het ontbreken van de geblesseerde MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings ligt de strijd bij de 500cc in Oss helemaal open. En gelukkig is Nederland in Oss alsnog sterk vertegenwoordigd. Met Glenn Coldenhoff op de Standing Construct KTM bijvoorbeeld. Na zijn zware crash in de winter maakt Glenn een pittig begin van het seizoen mee. Desondanks finishte hij al twee keer in de top tien in de MXGP. In Oss gaat hij voor de winst. In de 500cc zien we verder Brian Bogers (HRC Honda) die in Valkenswaard liet zien een stevig tempo te kunnen rijden. In de 250cc houden onder andere Calvin Vlaanderen (HRC Honda) en Davy Pootjes (Diga Pro Cross Husqvarna) de Nederlandse eer hoog. Daarnaast barst het van de talenten, zoals rookies Raivo Dankers en Raf Meeuwissen.

Wil jij weten welke MXGP-helden, nationale toppers en veelbelovende talenten dat verder zijn? Check de deelnemerslijsten!

Deelnemerslijst 85cc
Deelnemerslijst 125cc
Deelnemerslijst 250cc
Deelnemerslijst 500cc

Hier staat het hele tijdschema.

Terug naar overzicht