Wereldtoppers aan de start bij DMOM in Oss

Wereldtoppers aan de start bij DMOM in Oss

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory-team), Arnaud Tonus en Shaun Simpson (Wilvo Yamaha-team) hadden hun deelname aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss op 26 maart al in een vroeg stadium toegezegd. Maar er komen in zowel de MX1- als de MX2-klasse steeds meer topnamen bij. De wedstrijd in Oss zal gelijk al een klapper gaan worden! Dat belooft wat voor de finale op de Zwarte Cross!

Max Anstie versterkt het MX1-deelnemersveld

In de MX1-klasse krijgen we naast Herlings, Simpson en Tonus ook Max Anstie van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing aan de start. Anstie is een snelle man in het zand en wist vorig jaar na twee Grand Prix-overwinningen vierde te worden in het wereldkampioenschap MX2. Nu rijdt hij voor het officiele Husqvarna fabrieksteam in de MXGP-klasse en heeft in de verschillende voorjaarswedstrijden al laten zien dat hij met de snelste mannen mee kan. Naast Anstie heeft ook regerend ADAC Masters-kampioen, Dennis Ullrich, zich aangemeld voor de wedstrijd.

MX2-klasse supersterk in Oss

In de MX2-klasse komt het volledige HSF Logistics Motorsport-team aan de start met Brian Bogers, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen. Bij de laatste Grand Prix in Indonesië wisten Pootjes en Bogers hun KTM-machines naar een top drie plaats te sturen, maar ook Vlaanderen is in vorm. Het zit hem nog niet echt mee in het wereldkampioenschap, maar wanneer de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen, kan hij met de toppers mee. Deze drie rijders zullen het op moeten gaan nemen tegen o.a. Thomas Kjer Olsen en Conrad Mewse van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Olsen staat na twee wedstrijden om het wereldkampioenschap MX2 op een vierde plaats in de tussenstand en is echt een rijder om rekening mee te houden. Ook Mewse is in Oss een podiumkandidaat en hij zal na zijn moeilijke start in het wereldkampioenschap extra gebrand zijn om in de komende wedstrijden goede dingen te laten zien.

Red Bull KTM Factory-team kers op de taart in de MX2

In Oss komt ook het volledige Red Bull KTM Factory MX2-team aan de start met Pauls Jonass en Jorge Prado. Beide rijders weten de weg in het zand en Jonass zal voor deze wedstrijd van nog wat extra tips kunnen genieten van zijn trainer Marc de Reuver (meervoudig ONK-kampioen). Prado liet iedereen vorig jaar versteld staan toen hij bij de zand Grand Prix van Assen de strijd aanging met drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Prado is een potentiële wereldkampioen voor de toekomst en komt dus in Oss zijn kwaliteiten aan het publiek tonen.

Deze rijders, aangevuld met de andere Nederlandse en Belgische toppers, zorgen ervoor dat er een serieus sterk deelnemersveld naar Oss komt om de eerste punten van de Dutch Masters of Motocross te gaan verdelen.

Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Oss kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.com of www.motorcluboss.nl

Terug naar overzicht