Veelgestelde vragen

Voor al je vragen omtrent toegang, voedsel, kolven en ZC-kaarten, kijk even in dit lijstje met antwoorden op veelgestelde vragen!

Mag ik mijn koelkast en voorraadkast plunderen en lekker gaan picknicken op de Zwarte Cross?
Picknicken mag, maar dan wel met eten / drinken dat bij onze geweldige barretjes en eettentjes is gekocht. Het is niet toegestaan koelboxen, complete lunchpakketten, barbecues en dergelijke mee naar binnen te nemen.

Ik heb een gluten-, lactose-, melk-, pinda-, notenallergie (of andere varianten). Bij welke cateraar kan ik terecht of kan ik mijn eigen eten meenemen?
Wij hebben een groot aantal cateraars op de ZC. Wij kunnen niet garanderen dat bij een bepaalde stand alles glutenvrij tot op het gaatje is, maar er zijn er meerdere. Je mag eigen etenswaren meenemen mits deze ten behoeve zijn van je allergie. Verder moet je in het bezit zijn van een doktersverklaring om problemen bij de poort te voorkomen.

Ik ben pas bevallen en moet kolven op de Zwarte Cross, kan dit?
Allereerst gefeliciteerd! Bij de EHBO-stand is er gelegenheid om lekker rustig van je af te kolven en de melk gekoeld te bewaren. We beloven plechtig dat we hier geen milkshakes van gaan maken.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?
Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Ik ga zaterdagmiddag alweer weg van de camping, kan een vriend van mij zaterdag- en zondagnacht met mijn campingkaart overnachten op de camping?
Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

Ik was veel te laat met het bestellen van mijn kaarten en heb nu een kaartje gekocht bij een externe verkoper. Kunnen jullie mijn kaart checken zodat ik garantie heb dat ik binnenkom?
We kunnen checken of er niet aan je kaart gerommeld is, maar dit biedt helaas geen enkele garantie aangezien dezelfde kaart nog wel 20x gekopieerd en verkocht kan worden. Kijk uit voor oplichting schatjes!

Is er een mogelijkheid om toch nog veilig aan kaarten te komen, ook al zijn jullie uitverkocht?
Jawel, daarvoor moet je TicketSwap in de gaten houden! Met TicketSwap hebben we een samenwerking. Aanbieders kunnen hun kaart tegen max. 120% van de aanschafprijs verkopen. Als jij dat kaartje koopt, krijg je uit ons systeem een compleet nieuw kaartje met nieuwe barcode. De kaart van de aanbieder wordt ongeldig gemaakt. Zo weet jij zeker dat je met jouw kaart het terrein op komt! En nee, andere mogelijkheden zijn er niet. Dus koop niet via andere kanalen, zoals Marktplaats of louche doorverkoop-sites.

Ik zat bij een vriend achterop de fiets en we vielen. We belandden bovenop elkaar. Ben ik nu zwanger?
Dit kunnen we helaas niet garanderen. Als het om een potje nudistenfietsen ging, verhoogt dat de kans wel.