NIEUW OP DE ZWARTE CROSS: THE NOABERHOOD

Met trots kondigen wij vandaag ons nieuwe en 33ste (!) podium aan: The Noaberhood. Dit podium staat in onze nieuwe hiphopweide voor Noabers With Attitude. In The Noaberhood presenteren wij het gehele festivalweekend een bomvol muziekprogramma met grotere namen afgewisseld met jong talent uit de Benelux, streetart en lijpe skateshows in een halfpipe. The Noaberhood is de plek waar je je waant op een buurtfeest in Brooklyn.

AANKONDIGING VERVROEGD VANWEGE NADERENDE UITVERKOOP
Met deze nieuwe weide wilden we in maart / april naar buiten, maar aangezien de kaartverkoop zo hard gaat dat we binnen een maand volledig verwachten uit te verkopen, hebben we ervoor gekozen om dit nieuwe podium vandaag bekend te maken. Zo hebben de hiphop-liefhebbers de gelegenheid om nog kaarten te bestellen voor de vrijdag. Het hele verhaal is nu wat beknopt en we hebben nog geen serie afbeeldingen of een video als impressie. Het programma volgt ook later, daar zijn we nog druk mee bezig. Maar we zouden het jammer vinden als we het nieuwe podium bekendmaken als we al helemaal uitverkocht zijn, dus daarom vandaag op deze wijze. Later meer nieuws en programma volgt snel!

WTF! OMG! HIPHOP OP DE ZWARTE CROSS?!
Veel mensen denken dat wij alleen maar in beweging komen op AC/DC, Status Quo en Motörhead, maar niets is minder waar. Iedereen bij de Feestfabriek houdt van muziek en een heel aantal collega’s zijn zelfs totale muziekfreaks te noemen. Toen hun muzikale gehoor ontwaakte, waren de grenzen tussen genres een stuk minder aanwezig dan tegenwoordig. We hebben het hier over de jaren ‘90, toen bands als Urban Dance Squad, The Beastie Boys, G. Love & Special Sauce en Soul Coughing in de hitlijsten stonden en trendsetters waren met hun mix van live-muziek en rap. Vanaf toen nog maar een kleine stap naar de “echte” hiphop. Wat dat dan ook mag zijn (3voor12, kom er maar in!). Er staat altijd muziek aan bij de Feestfabriek en nog steeds komen wekelijks de classics van KRS-One, Eric B. & Rakim, Wu-Tang Clan, Jeru The Damaja, Cypress Hill, NWA, Nas en Tribe Called Quest op vol volume voorbij. Nieuwere groepen als Death Grips en Ho99o9 doen het hier ook supergoed trouwens. Het toffe van hiphop is dat ons kouwe kikkerlandje al decennia uitstekende acts voortbrengt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Extince, Opgezwolle, hedendaagse legendes als Fresku en Hef of jonge helden als Leafs en Jacin Trill die op jonge leeftijd weer een nieuwe sound weten te brengen in hiphop-land. Inmiddels is hiphop net zo’n divers en diffuus genre als rock of jazz, maar wil je weten waarom wij zo verslingerd zijn aan groepen als wij hierboven noemden? De beats, de attitude, de sfeer bij de liveshows waarbij de boel nog steeds helemaal los gaat, de creativiteit met taal, de energie, het fuck-off gehalte, de humor, de inspirerende teksten, het muzikale vakmanschap van het hoogste niveau, het gemêleerde publiek, de veelal open geest bij artiesten en publiek en… we kunnen wel even doorgaan! Wat ons betreft werd het dan ook de hoogste tijd voor een hiphop-podium op de Zwarte Cross en bij deze 22ste editie is het dan eindelijk zo ver! Zeer binnenkort maken we de eerste namen voor The Noaberhood bekend.

“IK VIND HIPHOP GEEN FUCK AAN!”
No problem. Misschien houd je ook niet van theater, metal, wereldmuziek of reggae. Dat kan. Dan ga je naar één van de 32 andere podia die je wel tof vindt! Of lekker naar de crossbaan of naar de stunts. Want dat is allemaal Zwarte Cross! Iedereen kan al zappend zijn programma samenstellen. We denken echter dat er onder de Zwarte Crossers, vooral onder de jongeren, veel liefhebbers van hiphop zijn die we hier een plezier mee doen. Hiphop is gigantisch populair en we willen er niet later achteraan komen hobbelen, maar deze liefhebbers een eigen podium en weide geven waar ze de muziek die ze helemaal te gek vinden een heel weekend kunnen meemaken en hier lekker goed los kunnen gaan. Daarom hebben we besloten het nu te doen. Veel hiphoppers zijn open minded gasten en ze combineren vaak muziek met extreme sports. Kiek, daar houden we van! Daarover later meer. Maar hierbij dus alvast dit tipje van de sluier, zegt het voort.

Terug naar overzicht