Volledig uitverkochte 21ste editie | Stuntman herstelt in ziekenhuis

Volledig uitverkochte 21ste editie | Stuntman herstelt in ziekenhuis

Afgelopen weekend hebben 220.000 Zwarte Crossers opnieuw geschiedenis geschreven. De 21ste editie van het jaarlijkse festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde gaat de boeken in als volledig uitverkocht. “Ik ben de gelukkigste vrouw aan deze kant van de kosmos. Wat een geweldig weekend! En wat prachtig dat onze bezoekers weer hebben laten zien dat een feestje bouwen met zoveel mensen bij elkaar hier gewoon nog kan. Was de hele wereld maar één grote Zwarte Cross!”, aldus een uitgelaten en zichtbaar geëmotioneerde festivaldirectrice Tante Rikie.

Afgelopen donderdag opende het festival de poorten van de camping. Vanaf vrijdag hadden de dagbezoekers de mogelijkheid om zich te goed te doen aan muziek en theater op 32 podia, motorcross, theater, stunt en ander spektakel. Vrijdagavond werden ook de allerlaatste kaarten aan de dagkassa verkocht en daarmee was de Zwarte Cross 2017 volledig uitverkocht.

Jeffrey Herlings en Thomas Kjer Olsen winnen Dutch Masters of Motocross
De finale van Dutch Masters of Motocross werd vandaag ook gereden. Jeffrey Herlings en Thomas Kjer Olsen (DEN) werden de onbetwiste winnaars van respectievelijk de Dutch Masters MX1 en de MX2. De KNMV en Zwarte Cross sloegen deze editie de handen ineen. Dankzij deze samenwerking had de Zwarte Cross een beter deelnemersveld dan ooit met uitsluitend wereldtoppers aan het starthek.

Stuntman herstelt in ziekenhuis
Stuntman William van den Putte (BEL) kwam gisteren ongelukkig ten val tijdens de FMX-show in stuntvak Ground Hero. “Het was even schrikken, maar we zijn ontzettend opgelucht dat we kunnen melden hij buiten levensgevaar is. William ligt nog met hoofdletsel in het ziekenhuis. We zijn blij dat William na zijn val meteen de hulp kreeg die hij nodig had van de geweldige hulpdiensten.”, berichtte de organisatie vandaag. Het weekend is verder zonder calamiteiten verlopen, net als voorgaande jaren.

De bezoekersaantallen per dag waren:
Donderdag 13 juli: 25.000
Vrijdag 14 juli: 65.000
Zaterdag 15 juli: 65.000
Zondag 16 juli: 65.000
Op dit moment is het festival nog in volle gang en het feest zal op de camping tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Zwarte Cross 2018
De data voor de 22ste editie, de start van de voorverkoop en inschrijving zijn ook al bekend. Volgend jaar zal de Zwarte Cross plaatsvinden op 12, 13, 14 en 15 juli 2018. De inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross starten op 4 november, vanaf 11 november kunnen leden van de Zwarte Cross fanclub ‘Harder!’ kaarten bestellen en een week later op 18 november start de voorverkoop voor de rest van de wereld.

Terug naar overzicht