0
Zoeken Winkelmand 0

Zwarte Cross presenteert rurale inburgeringscursus!

Beluister nu de absurdistische ‘real life’ audioklucht over wonen op het Nederlandse platteland. In deze nieuwe podcastserie volgt journalist/gebedsgenezer Harry Puttink de avonturen van het stel Beernd en Minnie uit de buurtschap Lintelo. Er verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering!

Aflevering 6: 'Influenza'

De laatste aflevering van ‘Berend & Minnie’ alweer! Wat zijn we van dit heerlijke stel gaan houden! Minnie gaat in deze aflevering ‘live’ met haar eerste vlog en Berend is (alweer) het onwetende lijdend voorwerp. Duik nu in het laatste avontuur!

Aflevering 5: 'Coronakilo's'

Hoeveel coronakilo’s heb jij op de teller staan? Het is weer maandag, dus dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe episode van ‘Beernd & Minnie’, de Zwarte Cross podcast! Beluister de totale relationele oorlog in aflevering 5 ‘Coronakilo’s’ nu!

Aflevering 4: 'Samen in bad'

26-04-21′ Stuur deze podcast door naar een vriend(in) met wie jij wel eens lekker wilt badderen! Onthutsende taferelen in de nieuwe aflevering ‘Samen in bad’ van de Zwarte Cross podcastserie ‘Berend & Minnie’. Beluister ‘m nu!

Aflevering 3: 'Seksueel Conflict'

19-04-’21 De opnamecrew gaf Berend en Minnie deze week een portable recorder mee en we vroegen hen om ‘field recordings’ te maken van hun dagelijkse leven. Uit ruim 70 uur ruw audiomateriaal destilleerde de redactie een aantal bijzonder frapperende scènes die mooi de ‘inner workings’ van hun relatie weergeven. Minnie geeft Berend een laagdrempelige introductie in de wereld van extreme BDSM. Dit gaat Berend allemaal iets te snel. Hoe gaan ze om met dit verschil in seksuele verlangens?
Berend en Minnie raken verzeild in een seksueel conflict. De popgroep Boh Foi Toch blijkt uiteindelijk de grote verbinder.

Aflevering 2: 'Falset en Hernia'

12-04-’21 Na een storm aan haatmails en bedreigingen primeuren we aflevering 2 van de podcast! In deze aflevering lijkt Berend zijn oude vriend Hernia weer te verwelkomen en Minnie trekt haar ijzingwekkende falset van stal.

Aflevering 1: 'Pedagogisch Ei'

Beluister nu hier de eerste aflevering ‘Pedagogisch Ei’ waarin protagonist Berend zijn existentiële crisis doormaakt.

De podcast kreeg reeds veel bijval van media en publieke figuren, hier een greep uit de reacties:

Over ‘Beernd & Minnie’

De podcastserie is een inkijkje in de omgangsvormen en etiquettes van de plattelanders. Het resultaat is het best te omschrijven als een antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland. Een absolute must voor de rurale nieuwkomer en stedelingen die dagelijks Funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland.

‘Steeds meer mensen overwegen vanuit de drukke stad naar het platteland te verhuizen. Maar wat kun je verwachten als nieuwkomer in het rurale Nederland? Wie zijn je toekomstige buren? Daar geven we in deze podcastserie volmondig antwoord op’, aldus presentator Harry Puttink. In de zes ‘fly on the wall’ audio reportages, thuis bij het doodnormale stelletje Berend en Minnie in de buurtschap Lintelo, ontvouwt zich een zeer compleet beeld van het rurale leven anno 2021. ‘De serie is absoluut ongeschikt voor overgevoelige luisteraars en conflict mijdende types’, waarschuwt journalist Harry Puttink.

Berend en Minnie waren aanvankelijk gecast voor het EO programma ‘Typisch Achterhoek’, maar door het veelvuldig gebruik van godslasterende krachttermen haalden ze de eindmontage niet. Journalist Harry Puttink pakte de handschoen op en ontwikkelde een format rondom het olijke stel.