FMX Show – Megatent

Stunts – overig Bekijk details

- uur

Meerdere malen per dag zie je ze weer meest bizarre fratsen uithalen op hun motor in de vrijheid van de open lucht: onze FMX’ers. Dit is de line-up die jou dit jaar het snaveltje doet openvallen van verbazing in stuntarea Ground Hero of in de Megatent:

Martin Koren (CZE) – Koren groeide op in het zonnige Californië. Zijn beste resultaat op het wereldtoneel was de 4e plaats op het FIM Wereldkampioenschap in Duitsland. Hij behaalde een zilveren medaille van de FX World Championship FMX of Nations en nam deel aan de prestigieuze Red Bull X-Fighters-wedstrijden. Terug thuis in Tsjechië organiseerde hij verschillende nationale FMX Championship-evenementen en richtte hij samen met collega’s de Movember-beweging op. 

Filip Podmol (CZE) – Deze voormalige crosser eindigde als tweede in de Junior Motocross of Nations in de 125class, voordat hij overschakelde naar FMX. Filip eindigde als 4e op de Europese kampioenschappen in Graz bij zijn eerste internationale optreden. Filip kan bijna alle mogelijke backflipcombinaties laten zien, inclusief de 360!

Julien Mannon (FRA) – Julien komt uit het zuiden van Frankrijk. De 30-jarige doet al 10 jaar FMX en hij maakte razendsnel naam in de sport. Julien koos voor ‘learning the hard way’ en hij oefende de backflip vanaf een zandschans met een matras als landing! Ondanks enkele ernstige verwondingen, waaronder schedelbreuken, heeft hij nooit opgegeven en Julien nu gezien als een van de meest bekwame en technische rijders op het Europese toneel. Hij beheerst tot 4 combo’s in één sprong! Als het gaat om de ‘whips’ is Julien een nummer één.

 Gilles Dejong (BEL) – ‘The Natural’ is een van de weinige rijders ter wereld die in één seizoen FIM-punten scoorde in 3 disciplines – motorcross, supermoto en freestyle. Gilles heeft deelgenomen aan de Red Bull X-Fighters-serie, FIM IFMXF Wereldkampioenschappen en was te zien bij Nitro Circus Live. De man is een allesflipper: crossmotor, Dakarbike, mountainbike, bmx-fiets en zelfs een elektrische fiets gooide hij achterover. Dit jaar neemt hij 9 keer een bezoeker bij op zijn motor voor de tandembackfip. Je daarvoor opgeven kan nog!

Julien Vanstippen (BEL) – Deze jonge hond maakte nog maar 3 jaar geleden de overstap naar FMX, toen hij besloot dat zijn hart meer lag bij het luchtledige dan in het zand. Julien was een van de snelste racers in België en bewees zijn talent niet alleen op de circuits, maar ook in het BMX-en. Julien leert snel en het is de man waarop we moeten letten in de toekomst.