Mindervalidenklasse (handicap niet verplicht)

Crossbaan Bekijk details

- uur

Een paar jaar geleden hebben we voor ’t eerst de buddyseatklasse gezien. Een tof initiatief waarbij mensen met een fysieke handicap mee konden rijden met special- of zwaargewicht-deelnemers. Dat is ons zo goed bevallen, dat we dit een beetje, en niet zo’n beetje ook, breder willen trekken.

In 2019 kun je je startplek veroveren met een voertuig dat je normaliter enkel tegen zou komen in combinatie met een mindervalide of slecht ter been zijnde persoon. Of het nou een rolstoel, scootmobiel, 40 km/h autootje of een rollator is. Maar dan uiteraard wel voorzien van de nodige PK’s! Want zoals een wijze Tante uit Hummelo ooit zei: “’t is pas sport, as d’r benzine in mot!” Je mag wel mindervalide zijn om mee te doen, maar dit is geen pré. We willen tenslotte niet discrimineren…

Samengevat:

  • Lever een origineel idee in, verbaas de ballotagecommissie en verdien je startbewijs met creativiteit;
  • Max. 2 personen per voertuig.
Nieuwe crossklassen #ZC19

EN DE NIEUWE CROSSKLASSEN ZIJN...De cross-spanning stijgt en we zagen de reacties over de nieuwe klassen al weer verschijnen online… “Wat hebt ze no-w weer bedacht binnen die scheve muurtjes van ze?” We zijn eruit! Want de vervangers van de Race del Rio en Nek-aan-Nek-race zijn: de Krang-klasse en de Mindervaliden-klasse!Deze ouwe bekende vertelt jullie er meer over (zie video). Uitgebreide info kun je lezen in dit bericht: https://www.zwartecross.nl/cross/krang-en-mindervalide-nieuwe-crossklassen-zwarte-cross/3 november start de inschrijving voor de crossklassen, zorg dat je d'rbij bent!

Geplaatst door Zwarte Cross op Donderdag 11 oktober 2018