Christiaan Ruesink

- uur

Waar? Theatro Obscura

Christiaan Ruesink – T

Jezelf opnieuw uitvinden, hoe doe je dat?

Bijna twee jaar geleden wist Christiaan Ruesink, toen hoofdredacteur bij Voetbal International, één ding zeker: ik moet hier weg. De hele dag werken met zure mensen om zich heen, trok de ras-optimist niet langer. Maar dan? Met nog minimaal 20 jaar werken voor de boeg, was het tijd voor de allesbeslissende vraag: wat kan ik eigenlijk?

Tot dan toe was zijn carrière voorspoedig verlopen. Hij leefde zijn droom: als sportverslaggever van het AD reisde hij de hele wereld over. In het kielzog van Ajax, het Nederlands elftal en Olympische sporters was hij bij wedstrijden in de Champions League, versloeg hij EK- en WK-finales en beleefde hij twee Olympische Spelen: in Atlanta en Sydney. Hij maakte als chef sport de dagelijkse sportkrant AD Sportwereld Pro – uniek in Nederland – en bouwde aansluitend als algemeen hoofdredacteur het AD uit tot het grootse nieuwsmedium van Nederland. Toen hij gevraagd werd Voetbal International weer tot leven te wekken, zei hij natuurlijk ja. Maar dat liep anders. Na twee jaar reorganiseren merkte hij dat de magie weg was. Niets lukte. Ruesink, geboren in Dinxperlo en opgegroeid in Varsseveld, besloot dat het anders moest. Opnieuw beginnen. Maar: hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Nooit heeft hij echt ergens in uitgeblonken. Wat hij ook deed, er waren altijd mensen beter. En toch overwon hij steeds de scepsis. Omdat hij bleef geloven dat het wel kon. Niks is onmogelijk. En het antwoord op de vraag: wat kan hij eigenlijk? Een verhaal vertellen.

 

 

Terug naar overzicht