0
Zoeken Winkelmand 0

Murat Isik & Jonah Falke: Bijlmer vs Achterhoek

Murat Isiks nieuwste roman ‘In de mist van het Golden Gate park’ stond wekenlang in de bestsellerlijsten. Daarvoor won hij de Libris Literatuurprijs met ‘Wees onzichtbaar’, over opgroeien in de Amsterdamse Bijlmer. In zijn debuut ‘Verloren grond’ wordt een onbekende wereld vol geweld en armoede blootgelegd.

Opgroeien en armoede zijn ook belangrijke thema’s in het werk van schrijver Jonah Falke, die doorbrak met zijn boek ‘De geschiedenis van mijn sok’ over het sokkenimperium van zijn wereldberoemde familie, waarvan Jonah de laatste erfgenaam en stamhouder is – van de arme tak welteverstaan. Ook schreef hij het journalistieke werk ‘Van armoede’ en debuteerde hij met ‘Bontebrug’, over opgroeien in een Achterhoeks dorp. Momenteel dompelt hij zich een jaar onder in de Nederlandse bible belt, waar volgend jaar zijn nieuwe boek over verschijnt.

Op de Zwarte Cross gaat Erik Dijkstra met deze twee auteurs in gesprek over opgroeien in de Bijlmer versus opgroeien in de Achterhoek, en hoe het verhaal van je eigen jeugd een groter sociaal verhaal kan vertellen.

andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
andere acts
Naar Programma Naar Blokkenschema