0
Zoeken Winkelmand 0

De Achterhoek staat #samensterk!

Laat het zien!

Eén ding is zeker: dit virus krijgt ons er niet onder! Laten we elkaar helpen en steunen, zoals we dat in de Achterhoek goed kunnen. We zitten er samen in, maar komen er ook #samensterk weer uit! Laat zien dat we er voor elkaar zijn en #samensterk staan. HOE DAN? Nou, dat kan op de volgende manieren:

  • Hang de Achterhoekse vlag uit! Juist in moeilijke tijden hangen we de vlag uit als teken van medeleven, respect en solidariteit.
  • Pas je Facebookprofielfoto aan met dit spiksplinternieuwe #samensterk-kader. Klik op de link om te zien hoe je dit zelf supersnel instelt voor jouw Facebookprofielfoto.
  • Gebruik ons filter in je Instagram Stories en tag ons daarin! Wij verspreiden de #samensterk-boodschap verder in onze stories <3 Weet je niet hoe je ons filter kunt vinden op Instagram? Check hier de instructies.
  • Kijk in de week van 13 april goed in de uitgave van Achterhoek Nieuws die bij jou op de mat valt. Daarin vind je deze #samensterk-variant van de Achterhoekse Vlag. Haal ‘m eruit en hang ‘m voor de ramen! *Heb je een nee/nee-sticker op je brievenbus? Dan zou ik ‘m er snel even af slopen! Ontvang je geen krant van Achterhoek Nieuws? Dan kun je het ontwerp ook zelf uitprinten en voor je ramen hangen. 
  • Wil je als organisatie ook graag deze #samensterk-boodschap uitdragen? Wij transformeren je logo gratis met het hartje en #samensterk. Mail ons met het onderwerp ‘Logo #samensterk’, voeg het logo van je organisatie toe in EPS-formaat en je krijgt ‘m spoedig retour!
  • Wil je graag zelf aan de slag met #samensterk en de boodschap verder uitdragen? Ga je gang! Al ons materiaal is openbaar, copyright-vrij en hier te downloaden.

Samen op afstand

Of je nou een zorgmedewerker bent die zich momenteel een slag in de rondte werkt voor ons allemaal, een familiemens dat met ronddartelende kinderen de balans tussen werk en privé volledig ziet vergruizen, een ondernemer die graag vol gas vooruit wil maar dat momenteel niet kan, een hardwerkende bikkel die ziek in bed ligt door het virus, iemand die door COVID-19 een geliefde moet missen, een aanstaande bruid of bruidegom die de bruiloft moet verzetten of een thuiswerker die gewoon niet aan werken toekomt omdat de kat het veel te gezellig vindt op het toetsenbord… Iedereen heeft met het coronavirus te maken, of het leed nou klein of groot is. Maar één ding is zeker: we slaan ons er in de Achterhoek samen doorheen, want wij staan #samensterk!

REGIO8 heeft een video-item gemaakt waarin het #samensterk-initiatief even piekfijn uit de doeken wordt gedaan. Check ‘m snel!

Juist nu zijn we er voor elkaar. Er ontstaan fantastische initiatieven! Zo wordt er buiten de verzorgingstehuizen muziek gemaakt voor de bewoners, halen we boodschappen voor de oude buurvrouw die zelf even niet naar buiten kan, videobellen we met mensen die eenzaam zijn en zoeken we manieren om alsnog samen te kunnen zijn – ook al is het op afstand. Kom maar op met die digitale pubquizen, kaartspellen en borrels!

SCROLLEN