Nieuw op de Theaterweide: Theatro Obscura

Nieuw op de Theaterweide: Theatro Obscura

De Theaterweide is inmiddels niet meer weg te denken op de Zwarte Cross. Ontelbaar veel theateracts geven acte de présence op de weide zelf en in alle hoeken en gaten van het gehele festivalterrein duiken diverse acts op.

Al vanaf dag één is de Theatertipi ons intiemste en kleinste podium op de Theaterweide, maar na jaren van trouwe dienst nemen we afscheid van dit te gekke podium. Om iedereen te kunnen blijven bedienen gaan we, net als we vorig jaar bij de Theatertent gedaan hebben, ook deze locatie opschalen qua bezoekers.

“Blijft het nog wel intiem dan,” horen we je vragen? Jazeker: we presenteren jullie ‘Theatro Obscura’. Een knus en gezellig minitheater met maar liefst 70 zitplaatsen waar je zeer diverse acts kan verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Varkentje Rrrund live, lachen met Johan Kampman, Rock ’n Roll-verhalen door Johannes de Boom, of anders voor wie niet voelen wil: een oudhollands hoorspel.

“Is dit dan ’t enige goeie nieuws wa-j hebt oaver de theaterweide?” Neen! Voor het eerst dit jaar knappen we tot diep in de avond volgas door met het theatergeweld met zeer veel acts in alle tenten en op het buitenpodium.

Op vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur geeft theatermaker Pieter Post de aftrap voor het avondprogramma met een Polynesisch vuurwerk. Wat dat exact inhoudt, moet je zelf maar komen ervaren. Daarna zullen op verschillende plekken de voetjes van de vloer gaan bij DJ Donkey Tonk, DJ Frietmachine en in Theatro Obscura gaan DJ E-star (vrijdag) en Foute Vinylshow (zaterdag) de bekende kers op de taart serveren. Feest! Hebben we je ooit gezegd dat theater meeps is? Nou dan!

Terug naar overzicht