Blog: Dejan Bolt

Naam: Dejan Bolt
Sport: Boksen
Geboortedatum: 09-10-1998
Afkomstig uit: Hummelo
Behaalde doelen: Elite B-klasse tot 81 kgs

Facebook

04-01-’18: De handdoek in de ring voor de Talententuin, maar niet de bokscarrière!

Om te beginnen wil ik iedereen natuurlijk een gezond, sportief en gelukkig nieuwjaar wensen.

Terugkijkend op 2017 kan ik eigenlijk wel zeggen dat het een prachtig jaar was en op alle fronten een succes. Ik heb veel mooie momenten gehad met familie en vrienden uit Hummelo. Op school ging het afgelopen jaar lekker en zeker ook op sportief gebied heb ik mijn doel bereikt. Behalve dat ik Noord Nederlands kampioen ben geworden, kan ik merken dat ik, ten opzichte van een jaar geleden, een betere bokser ben geworden.

Dat belooft wat voor 2018, waarin ik hoop wéér een stap verder te komen. Het Nederlands kampioenschap in de B-klasse lonkt, ik verheug me erop me te meten met de Zuid Nederlands kampioen. Op zaterdag 6 januari a.s. moet ik voor de verplichte jaarlijkse medische keuring naar ABCC in Apeldoorn. Deze is noodzakelijk, want geen keuring is ook geen wedstrijd en de arts zet het resultaat ervan in mijn startboekje. Hiermee verwacht ik, zoals je zult begrijpen, eigenlijk geen problemen.

Een einde aan mijn blogs voor de Zwarte Cross Talententuin
Het is een prachtig initiatief van de Zwarte Cross om ons jonge sporters een podium te bieden en een hele eer deel uit te maken van de “Talententuin”. Je krijgt een mooie gelegenheid je sport in zijn algemeenheid te promoten en in het bijzonder om jou, de lezer, een beeld te geven van waar je als sporter mee bezig bent. Ik heb heel veel positieve reacties van het lezend publiek gekregen op mijn tweewekelijkse blogs en dat geeft maar eens aan wat een enorm bereik de site van de Zwarte Cross heeft.

Helaas heb ik een keuze moeten maken voor mezelf en heb ik me voorgenomen om te stoppen met de blogs. Ik heb voor mijzelf alle positieve punten op een rij gezet en gekeken wat ik precies wou met de talententuin.

Het meest positieve van mijn deelname aan de talententuin was dat het mij een enorme boost gaf. Echter, ik wil het liefst nog een tijdje onder de radar blijven want het is nog een hele lange weg die bewandeld moet worden om in het boksen op topniveau te presteren. Om dan zo vroeg al de publiciteit op te zoeken, vind ik riskant voor mijn ontwikkeling als sporter. Bij het boksen ben je rond je 26e op het sterkst en dat duurt dus nog wel even.

Dat ik nu geen blogs meer ga schrijven, betekent natuurlijk niet dat ik stop met de bokssport of zelfs mindere ambitieus ben. Ik heb nog steeds mijn doelen die ik voor mezelf wil behalen en ga nog steeds voor het hoogst haalbare in mijn sport. Het eerste doel, en in mijn ogen ook realistisch, is over enkele jaren bij de Nederlandse top te behoren. Als dat eenmaal bereikt is dan is alles mogelijk en droom ik stiekem van deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ik hoop dus dat jullie dan ook nog veel van mij gaan horen en zien.

Ik wil iedereen bedanken voor de interesse in mijn blogs afgelopen jaar en hartelijk danken voor de mooie reacties hierop.

Uit het oog, maar niet uit het hart!

14-12-’17: Zweten in Egypte

Terwijl de sneeuw Nederland de afgelopen week van een dikke witte laag had voorzien, was ik met vakantie in Egypte. De eerste sneeuw leidde natuurlijk tot een grote chaos op de Nederlandse wegen, maar dat doet de eerste mist, eerste nachtvorst, eerste herfstblad en eerste laagstaande zon van het jaar ook. Gigantische files waren het gevolg, maar ik genoot vooral van de prachtige winterse plaatjes.

Ook in Hummelo zag het er mooi uit en in combinatie met een bos doet dit sprookjesachtig aan:

Ondertussen zat/zit ik dus in het zonnetje van het mooie Egyptische weer te genieten. Het is er, met 26 graden gemiddeld, goed uit te houden aan het zwembad of aan zee. Uiteraard is er ook een fitnessruimte waar ik me elke dag in het zweet kan werken. Voor Egyptische begrippen is het op dit moment winter, dus is het voor die mannen vanzelfsprekend dat de airco dan niet hoeft te loeien. Goed voor het milieu, maar mijn temperatuur loopt al snel op en na 5 minuten lijkt het net of ik net uit het zwembad ben gestapt.

Sinds kort gebruik ik elke training een hartslagmeter, de Polar H10 borstband. Nieuwe algoritmes en extra elektroden zorgen voor optimale hartslagregistratie, zonder storing. Zelfs in het water geeft de sensor de hartslaggegevens door. Alle metingen komen rechtstreeks op mijn telefoon en mijn trainer kan mij tijdens de trainingen monitoren. Zelf krijg ik noodzakelijke informatie over de intensiteit en resultaat van de trainingen. Dit zorgt ervoor dat ik steeds efficiënter kan trainen. Met name is het belangrijk om te zien of je tussen de oefeningen/ronden door voldoende tot rust komt en herstelt. Een goede ademhaling is hiervoor heel erg belangrijk.

Ik wil bij deze Joris Nieuwenhuis een spoedig herstel wensen zodat hij in Valkenburg zijn wereldtitel bij de beloften met succes kan verdedigen.

30-11-’17: Finale in de Elite B-klasse gewonnen!!!

Afgelopen zondag 19 november heb ik de finale tot 81 kg om de Noord Nederlandse Kampioenschappen in Nieuwegein gebokst. De tegenstander was een oude bekende waar ik vorig jaar in de halve finale van verloren heb, een 10 jaar oudere Amsterdammer. Maar nu waren we een jaar verder, we hadden ons huiswerk gemaakt en waren er klaar voor.

Ik bokste een mooie partij en boekte een duidelijke overwinning over de drie ronden. Dus nu, nadat ik in 2015 de titel bij de jeugd tot 75 kg Starters had gewonnen, heb ik de titel in de Elite B-klasse! Het doel dat ik voor dit jaar gesteld had, heb ik daarmee bereikt. Een mooie afsluiting van het jaar 2017.

Overigens pakte mijn clubgenoot Jochen Böttcher de winst in zijn finale partij tot 69 kg en is nu met een ongeslagen record B-klasser geworden!

Op 13, 20 en 27 januari 2018 staat het “Open Zuid Nederlands Kampioenschap” in Zuid-Limburg weer op het programma met, behalve Nederlandse, ook Belgische en Duitse boksers. De exacte locaties zijn nog niet bekend. Een mooi moment om mezelf weer eens internationaal te meten met de concurrentie.

Voordat ik in januari aan dit toernooi deelneem, staat er nog een vakantie, kerstmis en oud & nieuw op de planning. De trainingen gaan, behalve tijdens de feestdagen, natuurlijk gewoon door. Samen met mijn kameraad Quinten doe ik op oudejaarsdag in Hummelo een gooi naar de felbegeerde “Karperbokaal”. Deze prijs is voor het team dat het beste de kunst van het carbidschieten verstaat en alle onderdelen allround het beste beheerst. Een typisch Hummelse ruige, gezellige traditie voor jong en oud.

16-11-’17: Het lange wachten voor de ultieme bokspartij

Voor zondag 19 november aanstaande staat mijn finalepartij om de Noord Nederlandse Kampioenschappen op het programma, die vindt plaats in Nieuwegein bij SC de Voltreffer. De tegenstander is mij bekend, want ik heb vorig jaar in de halve finale van hem verloren op punten. Het is een 10 jaar oudere Amsterdammer die bokst voor Boksteam ABC Amsterdam. Maar we zijn weer een jaar verder en nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heb dus ook vertrouwen op een goed resultaat!

Behalve dat ik er zelf aan de bak moet, staan er zondag in totaal 24 finalepartijen op de rol. Dames en Heren, Starters-, B- en A-klasse, Scholier/Junior/Cadet/Jeugd/Elite en dan nog de verschillende gewichtsklassen. Veel variatie dus voor de liefhebber!

Het wordt in ieder geval een lange dag, want de weging begint voor elke finalist om 11.00 uur en de wedstrijden starten om 13.00 uur. De ellende is dat naarmate je ouder en zwaarder wordt, je in een hogere klasse komt (Elite tot 81 kg B-klasse) en je wedstrijd daardoor later te beginnen staat. Ik sta zelf gepland in partij 22, dus als één van de laatsten op de dag. Dat wordt dus wachten geblazen! Gelukkig kan ik dus nog een paar mooie bokspartijen bekijken,

Als mijn COB-teamgenoot Jochen Böttcher zaterdag 18 november in de halve finale de winst naar zich toe trekt, kan ik zijn finalepartij elite tot 69 kg zondag ook mooi zien, waardoor de tijd wat sneller gaat. De hele middag staan we op te letten hoe ver men is met de partijen zodat op tijd met de warming-up begonnen kan worden. Niks vervelender dan koud de ring in te moeten.

Ik hoop jullie binnenkort een mooi verslag van de partij te doen, met een goed resultaat!

02-11-’17: Herstellen van een springersknie en voorbereiden op de wedstrijd

In de aanloop naar een wedstijd is het niet lekker als je een blessure oploopt. Het is vaak het geval dat boksers met een pijntje of een blessure de partij in gaan. Dat komt doordat je veel vraagt van het lichaam in de voorbereidingen.

Vorige week ben ik met de training door mijn knie gegaan en ik heb die dag direct de huisarts bezocht, omdat het duidelijk geen normale pijn was. De diagnose was snel gemaakt: een ontsteking / beschadiging van de (patella)pees van de bovenbeenspieren, ook wel “springersknie” genoemd. Een gevolg van overbelasting van de spieren rond de knie.

De blessure schijnt vaker voor te komen bij sporters die veel explosieve bewegingen maken, zoals bijv. springen of in mijn geval met hardlopen en sprinten. Hierdoor heb ik de afgelopen week aangepast getraind maar niet minder intensief, want het is een blessure waar je nog goed mee kunt boksen.

Het gaat nu al stukken beter met de knie en we trainen nu echt gericht op de wedstrijd. Hier hoort zeker een goeie sparring bij. Van alle trainingen is dat misschien wel het mooiste om te doen. Je kunt even kijken hoe je ervoor staat en dingen proberen die je getraind hebt (zie film).

Zondag 19 november boks ik in Nieuwegein de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap en dan gaat het gas erop!

19-10-’17: Mijn ‘clubheld van Nederland’

Op dit moment moet ik de looptraining op woensdagochtend even laten zitten omdat ik door de intensieve training last van mijn knie begon te krijgen. Duidelijk een gevalletje van overtraind, even een spreekwoordelijke “pas op de plaats”, in dit geval erg van toepassing.

Afgelopen weekend heb ik nog even gevierd dat ik 9 oktober 19 jaar ben geworden en weer een jaar wijzer (hoopt iedereen om mij heen).

Regelmatig krijg ik de vraag “wie is jouw voorbeeld in het boksen?”. Dan denken mensen het antwoord vaak al te weten. Een Mike Tyson of een Mohammed Ali, maar dat is niet het geval. Ik heb geen specifiek voorbeeld in het boksen. Ik heb wel boksers waar ik graag naar kijk en heus wel dingen van leer. Iemand die ik wel als een (club)held zie, is Stanley Koemans. Hoe hij onze boksclub COB promoot en op allerlei manieren aanwezig is, verdient volgens mij een status als clubheld. Ik wil dan ook dat hij de status “clubheld van Nederland” krijgt en dat kan als hij genoeg stemmen krijgt. Ik zou het leuk vinden als jullie je stem uitbrengen op www.clubheld2017.nl, zodat we de kans vergroten op Stanley’s clubheld-status. Na dat je een stem hebt uitgebracht, krijg je een mail waarin je je stem moet bevestigen. De mail kan in het vakje ‘spam’ terecht komen, dus effe checken!

05-10-’17: Eerst geplande bokswedstrijd is afgelast, balen!

Ik meldde in mijn blog van 7 september dat ik van “de topsportregeling” bij het Graafschap College gebruik wilde gaan maken en daarvoor een aanvraag had ingediend. Gisteren heb ik hierop een positieve reactie van “Topsport Gelderland” ontvangen, een z.g. “regiostatus”. Met deze status kunnen sporters, hun ouders en trainers bij Topsport Gelderland terecht voor ondersteuning, adviezen en informatie bovenop de steun die je al krijgt vanuit de sportbond of vereniging. Ook helpen ze een goede afstemming te vinden in sport en school.

Mijn eerst geplande bokswedstrijd dit seizoen, zaterdag 7 oktober 2017, gaat helaas niet door. Mooi waardeloos want ik was er klaar voor en had er zin in. Het gebeurt overigens wel vaker dat partijen afgezegd worden, voornamelijk als gevolg van blessures van boksers. Je moet mentaal en fysiek 100% zijn om een goede partij te boksen, alles minder krijg je direct keihard op je boterham.

Boksers worden ingedeeld op leeftijd, vaardigheidsklasse en gewicht. Ik val dit jaar voor het eerst in de Elite klasse, 19 t/m 39 jaar, omdat ik dit jaar nog 19 wordt. Voor wat betreft mijn vaardigheidsklasse val ik in de B-klasse, dit zijn de boksers met 6 t/m 12 gewonnen wedstrijden. Op dit moment zit ik in de klasse van de halfzwaar-gewichten, tot 81 kg. Toen ik in de jeugd in 2015 Noord-Nederlands kampioen werd (zie foto) was dat in de klasse tot 75 kg, dat is het “middengewicht”.

Ik hoop binnenkort toch snel nog een uitnodiging voor een wedstrijd te krijgen.

28-09-’17: Met nieuwe bokshandschoenen klaar voor de wedstrijd in oktober

Bokshandschoenen zijn voor een bokser hetzelfde als voetbalschoenen voor een voetballer, en je moet er altijd weer aan wennen. Het duurt even voor ze echt lekker zitten, maar daarna kun je ze aan totdat ze op de draad versleten zijn.

Boksschoenen kun je d.m.v. duct tape nog een beetje bij elkaar houden en voor de training gebruiken, maar bij handschoenen wordt dat lastig. Het lastige zit hem erin dat de handschoen gevuld moet zijn met soepele thermoplastische schuimstof met de grootste dikte op het stootvlak (knokkelpartij) en moet zijn voorzien van beschermende duimen. Met name de vulling laat het na verloop van tijd afweten en je merkt dat de stoten, ondanks de bandages die je ook om de handen hebt, steeds meer pijn veroorzaken, bij jezelf maar zeker ook bij je sparringpartner die jouw knokkels steeds beter gaat voelen. Dat betekent dat je zeker elk seizoen nieuwe handschoenen nodig hebt als je regelmatig traint.

Vorige week heb ik mijn nieuwe bokshandschoenen binnengekregen. Het zijn Green Hill bokshandschoenen van 16.oz (1 ounce=28,3 gram) met een sluiting door klitteband. Dit is in ieder geval een stuk makkelijker, en tegenwoordig vaker gebruikt, dan een sluiting d.m.v. veters (zonder nestels in de handschoenen), waarbij de knoop van de veters zich op de bovenkant van de handschoen moet bevinden zonder loshangende uiteinden.

Mijn handschoenen zijn puur voor eigen (trainings)gebruik, want voor een wedstrijd moet er gebokst worden met handschoenen van hetzelfde merk, type, geijkte vulling en van hetzelfde gewicht. Dit wordt voor aanvang van de wedstrijd door de scheidsrechter gecontroleerd. Alleen de kleur mag anders zijn, indien het gaat om de rode handschoenen voor de bokser in de rode hoek en blauwe handschoenen voor de bokser in de blauwe hoek.

Uiterlijk twee weken voor de organisatiedatum zal de organisator van bokswedstrijden een voorlopig programma bekendmaken met daarop de namen van de op dat moment opgestelde boksers. Het voorlopige programma wordt een week voor de wedstrijden definitief. Ik heb de eerste (voorlopige) uitnodiging voor een wedstrijd in oktober binnen en zit nu volop in de voorbereiding hierop. Alles moet kloppen om een goede wedstrijd neer te zetten.

21-09-’17: tegen een berg opboksen

Na een oergezellige Hummelse kermis is het fijn om een lang weekend naar Zuid-Spanje te gaan.
Bijna 30 graden met een prachtige zee en je kunt daar natuurlijk ook goed trainen.
’s Ochtends op tijd naar buiten voor een dagelijks rondje hardlopen. Ik heb in de verte een prachtige berg gevonden waar ik tegenop kan sprinten (voor zover dat mogelijk is).
Elke dag een beetje sneller dan de dag ervoor is de opdracht. Daarna 3 x 3 minuten schaduwboksen in het zonnetje en het eerste liter zweet ben ik kwijt. Het fijnste van de training is de afsluiting in het zwembad.
Ik ben voor een aantal boksgala’s opgegeven en hoop dat ik er een aantal wedstrijden aan overhoud om te zien waar ik sta.

14-09-’17: ‘Hard’lopen op woensdagochtend

Eindelijk is het zover, het Hummelse volksfeest is begonnen. Met het traditionele wegbrengen, op de maandagavond, van “de vogel” naar het feestterrein achter de Gouden Karper heeft de aftrap plaatsgevonden. Dat we op zondagmiddag alvast met de fiets puzzelend via de mooiste plekjes van ons dorp in een noodgang naar het café “FF naar Steef” hebben gereden tellen we even niet mee, ahum. Dinsdagmiddag is de optocht met versierde wagens door het dorp en woensdagochtend de optocht van ruiters, schutters, bielemannen en uiteraard de kinderen waarna de vogel van de paal wordt geschoten. Zowel op dinsdag- als op woensdagavond worden alle belevenissen van de dag onder het genot van een sapje nog eens besproken. Voor het naar huis gaan nog iets van de schijf van 5 dus bij de viskraam of het Snackhuus langs. Ik ga vanavond (dinsdag) ook nog even kijken maar eerst moet er nu nog flink getraind worden. Woensdagochtend staat om 07.30 uur altijd een looptraining op het programma maar voor morgenvroeg loop ik met de schutters `n rondje door het dorp. Je loopt dan wel niet hard maar ook hiervan ben je na afloop kapot.

boksschool doetinchem

07-09-’17: Mijn boksdoelstellingen voor dit jaar

Afgelopen weken heb ik uitvoerig met mijn trainer Dirk Chevalking gesproken over de doelstellingen voor dit nieuwe seizoen. Als hoofddoel hebben we bepaald dat dit de deelname aan het Nederlands kampioenschap Elite B tot 81 kgs zal zijn. Ook willen we dit seizoen, indien mogelijk, meer wedstrijden boksen dan afgelopen jaar en dat betekent dus wellicht ook een toetreding tot de Elite A-klasse tot 81 kgs. Aangezien dit mijn eerste volledige jaar bij de Elite is (18 jaar en ouder), wordt het zeker geen gemakkelijke opgave, maar ook geen onmogelijke.

Om de doelen te bereiken zullen training, vrije tijd, werk en opleiding nog beter op elkaar moeten aansluiten. Zoals ik eerder al schreef ben ik nu aan het 3e jaar bouwkunde (niveau 4) bij het Graafschap College in Doetinchem begonnen. Om in ieder geval studie en sport beter te combineren, biedt het Graafschap College de mogelijkheid gebruik te maken van “de Topsportregeling”. Dit biedt extra studiefaciliteiten en begeleiding zodat beide loopbanen succesvol kunnen verlopen.

 • Aanpassingen lesrooster:
  • Lessen volgen op andere momenten
  • Vrijstellingsregelingen
  • Aanbieden van een bijles-uur
 • Aanpassing van het afsluitprogramma.
 • Vrij voor bepaalde trainingen en wedstrijden.
 • Verlenging van de studieduur.
 • Hulp van de vakdocenten bij het inhalen van gemiste leerstof en toetsen.

Ik heb gisteren het aanmeldingsformulier ingestuurd en wacht de reactie van het Graafschap College met spanning af.

In mijn blog van 17 augustus gaf ik al aan dat ik mij verheugde op een thuiswedstrijd in de Hessenhal in Hoog-Keppel en ook dat er nog een aantal flinke hobbels te nemen waren. Tot grote spijt van alle betrokken partijen lukte het niet alles voor 7 oktober georganiseerd te krijgen en is het gezelligste boksgala van Nederland “Box Cup Hummelo & Keppel” uitgesteld. Erg teleurstellend! Nu maar hopen dat van uitstel geen afstel komt… Wordt vervolgd.

31-08-’17: Wij krijgen geen Mayweather-achtige winstuitkeringen, dus gewoon weer aan de studie!

Net zo goed als dat het nieuwe seizoen boksen is begonnen, startte voor mij ook weer het volgende schooljaar. Wel noodzakelijk, want zoveel geld als er afgelopen weekend te verdelen was na de partij tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor, dat zal een Nederlandse bokser niet snel overkomen. Voor de winnaar (Mayweather) lag er in Las Vegas een cheque klaar van 250 miljoen euro maar ook de Ier McGregor keerde na 10 ronden met 82 miljoen huiswaarts. Omdat ik naast mijn bokscarrière net zoals elke andere Nederlandse bokser gewoon moet werken, is een goede opleiding dus van belang.

Ik ben nu met het 3e jaar bouwkunde (niveau 4) bij het Graafschap College in Doetinchem begonnen. Dit jaar start ik direct met een stage tot 8 februari 2018 en die ik loop bij bouwbedrijf Ten Brinke Doetinchem. Ik heb hier heel veel zin in en heb er, de paar dagen die ik er tot nu toe ben geweest, een goed gevoel gekregen. Afgelopen dinsdag en woensdag was ik in Bonn Duitsland, want daar is Ten Brinke Bouw – naast in Nederland, Spanje, Griekenland en Portugal – ook actief. Meteen een goede gelegenheid om de trainingskleding mee te nemen en woensdagochtend om 07.00 uur heb ik een mooi eindje door Bonn heen gerend. Mooi meegenomen is dat de trainingen normaal gesproken goed aansluiten bij de stage. Overigens blijkt dat ik nog wel wat aan mijn Duitse taal moet doen, want ik werk bij de Duitse tak van Ten Brinke Bouw. Aber dat komt wel gut. Gisteravond was ik mooi op tijd thuis uit Duitsland om in Doetinchem bij COB krachttraining te krijgen. Kijk ff mee:

25-08-’17: Mijn trainingsschema voor deze week

Na zo`n vakantieperiode moet er weer een conditionele basis voor het nieuwe seizoen worden gelegd. Dat doen we door middel van duurtrainingen (zie foto). Met de krachttraining wordt er gewerkt aan de algemene basiskracht, denk hierbij aan de grote spiergroepen.

Boksen is een explosieve sport en je kunt het lichaam niet vanuit rust explosief belasten. Om de fysieke en conditionele groep te bevorderen, werk je in fases waarin je stapelt en opbouwt naar een fysieke piek.

Deze week 34 bestaat uit 6 tot 7 trainingen:

 • Maandag:  technische bokstraining van Tufan Ilbay.
 • Dinsdag:  technische bokstraining van Dirk Chevalking (zie foto).
 • Woensdagochtend: o.a. duurloop van 30 minuten door Bergherbos, met sprint omhoog.
 • Woensdagavond: algemene basiskrachttraining met zware gewichten van Dirk Chevalking.
 • Donderdag: wedstrijdgroeptraining: techniek en sparring van Dirk Chevalking.
 • Vrijdag: sparring van Dirk Chevalking.
 • Zaterdag: eventueel krachttraining van Dirk Chevalking.

Na de trainingen die ik er deze week tot nu toe op heb zitten, heb ik behoorlijk last van de gewrichten. Ook heb ik er wat spierpijn van gekregen. Zo weet je wel weer dat je het rustig moet opbouwen om te voorkomen dat je vroeg in het seizoen tegen blessures aanloopt.

17-08-’17: Aan de bak en het luie vakantiezweet eruit!

Na een fijne vakantie heb ik de training weer opgepakt en dinsdagochtend stond er een 5km loop op het programma om het luie zweet er eens lekker uit te lopen. Voor mijn trainingspartners van COB Doetinchem, Mike en Stanley Koemans uit Zelhem (zie foto), geldt hetzelfde. Ook voor hen staat er weer heel wat op het programma het nieuwe seizoen.

Met name van Stanley wordt dit jaar e.e.a. verwacht, hij is ondanks zijn jonge leeftijd (21 jaar) al tweemaal Nederlands kampioen superzwaargewicht geworden, maar nu moeten de pijlen op het Europees kampioenschap gericht worden. Het uiteindelijke doel voor hem blijft natuurlijk de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Voor Mike, de oudste van de 2 broers, moet aanstaand seizoen het jaar worden dat zijn aanwezige talent eruit komt. Kenners zijn overtuigd van zijn kwaliteit, nu Mike zelf nog.

De 5 kilometers werden net binnen de 20 minuten gelopen. We hebben zelfs nog een extra rondje gemaakt en het voormalige Mañana Mañana-terrein in Hummelo bekeken. Doet toch een beetje pijn als je uit Hummelo komt.

Breaking news: als alles meezit vindt er 7 oktober a.s. in de Hessenhal Hoog-Keppel een boksgala plaats, waar wij eindelijk eens in onze eigen omgeving te bewonderen zijn! Het moet het gezelligste boksgala van Nederland worden. Er zijn nog wat flinke hobbels te nemen, dus dit wordt vervolgd.

10-08-’17: Rust in de zomer, dus tijd voor graffiti!

Het blijft vreemd voelen als je het hele jaar door dagelijks traint en in de zomer verplicht een aantal weken rustig aan moet doen. Je voelt je zowat schuldig als je heerlijk ontspannen met een groep vrienden uut Hummel in Lloret de Mar aan het genieten bent. Af en toe je rust pakken schijnt, als een soort aanloop naar een nieuw seizoen, een goede zaak te zijn en, toegegeven, het went ook nog. Ik ben net als voorgaande jaren wel weer benieuwd hoe ik deze periode verteerd heb, maar daar kom ik als de trainingen volgende week weer beginnen ongetwijfeld snel achter.

Nu de laatste vakantieweek is aangebroken heb ik nog net even tijd om me bezig te houden met graffiti. Nee, niet als een vandaal op allerlei viaducten en langs snelwegen, maar juist op plekken waar het wel is toegestaan en vaak in opdracht. Misschien ben je wel eens werk van mij tegengekomen, bijvoorbeeld het Nozem-logo bij de molen in Doetinchem (foto) of de drie tandwielen boven de hoofdingang van de Zwarte Cross (foto). Ik heb voor aanstaande week nog 2 graffiti-opdrachten te doen, een grote wand in ‘n café en een auto.

Gisteren en eergisteren heb ik voor het openluchtspel Hummelo (“de Jonges van de Spalderkamp”), dat van vrijdag 11 augustus tot zaterdag 19 augustus plaatsvindt, nog twee werken gespoten.

Ik heb van één werk een timelapsefilm gemaakt, zodat je kunt zien hoe zoiets tot stand komt. Zie hier:

03-08-’17: Mijn bokstraining

Weten hoe een bokstraining eruitziet? In deze korte video kun je even meekijken! Hier zie je hoe mijn trainer Dirk Chevalking mij klaarstoomt.