Innovatieve primeur op de Zwarte Cross: de Big Battery Box!

Innovatieve primeur op de Zwarte Cross: de Big Battery Box!

Elk jaar bedenken we weer nieuwe, originele en innovatieve dingen om onze festivalgangers mee te verrassen. Backstage staat de tijd echter ook zeker niet stil! Hier proberen we ieder jaar samen met onze leveranciers nieuwe stappen te maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Dit jaar hebben we dankzij onze vaste partners Bredenoord en The Powershop zelfs een primeur: Big Battery Box. Voor de techneuten onder jullie is dit smullen geblazen!

Door de unieke, gepatenteerde opbouw en constructie is de Big Battery Box de eerste grotere batterij die veilig en snel verplaatst kan worden. De installatie is in te zetten voor bouwplaatsen, snellaadstations, netovernames en natuurlijk evenementen en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom. Aankomend weekend levert de Big Battery Box stroom voor bij de 24-uurs plaza/campingwinkel.

Hoe dan?
De Big Battery Box kan energie opslaan uit zonne-installaties en windmolens en eventueel opgeladen worden via het vaste net of vanuit aggregaten. De installatie levert stroom zonder geluid en zonder CO2-uitstoot. De Zwarte Cross heeft hiermee een dikke, vette primeur dankzij The Powershop en Bredenoord, want een dergelijke container met zo’n capaciteit werd nooit eerder ingezet op een festival. Margien Storm van Leeuwen van Bredenoord: “Het is de eerste keer dat een festival gebruikmaakt van zo’n duurzaam energieopslag-systeem als de Big Battery Box en we vinden het een eer dat de Zwarte Cross het eerste festival is met de Big Battery Box. Juist op de plek waar de verbrandingsmotor volop draait is het mooi om te laten zien wat er nog meer kan.”

Terug naar overzicht