0
Zoeken Winkelmand 0

2005: De Zwarte Cross wordt een festival

Steeds meer mensen krijgen in de gaten dat de Zwarte Cross meer is dan cross. De Jovinks besloten de naam te wijzigen in ‘Zwarte Cross Festival’.

In 2005 passeerden 62.000 bezoekers de poorten van de Zwarte Cross. Voor het eerst besloot de organisatie tot een voorverkoop van de dagkaarten voor de zondag. De voorverkoop was een groot succes: alle dagkaarten voor de zondag waren vooraf uitverkocht. Alle campingkaarten en de inschrijving voor deelname aan de races waren zelfs al binnen een dag uitverkocht. Ondanks de hoge bezoekersaantallen weet het festival toch nog steeds de branie-achtige en gemoedelijke typisch Achterhoekse sfeer van het begin te behouden.

Kleine tentjes, cafeetjes en terrasjes, hier en daar een bandje, straattheater tussen het publiek en een zigeunerin die je gratis de toekomst voorspelt. Slechts een handvol agenten waren op het terrein aanwezig op 62.000 bezoekers en die gingen op een gegeven moment maar naar de wedstrijden kijken, want ze hadden helemaal geen klap te doen. 2005 is de laatste keer in Halle, het werd steeds duidelijker dat het terrein in Halle de groei van de Zwarte Cross niet aankon.

>> Bekijk de entreekaart

scrollen