0
Zoeken Winkelmand 0

1998: Springbulten zo hoog als kerktorens

Er vielen zo veel gewonden dat alle deelnemers die de finish wisten te halen ook meteen een podiumplaats hadden. De rest lag allemaal in het ziekenhuis…

Met springbulten zo hoog als kerktorens, met ludieke namen als “Venusheuvel” en “Cape Carnaval”, een magnifieke crashtavette, leuke bands, dreunend vuurwerk, supergeestig verklede rijders, topcrossers en stuntelaars op crossmotoren, een damesklasse, brommers en wegracers was de Zwarte Cross 1998 compleet. Het bezoekersaantal werd in het tweede Zwarte Crossjaar overtroffen: ruim 350 deelnemers en meer dan 4.000 man publiek. De tweede Zwarte Cross werd verreden op een speciaal aangelegde baan in de Veldhoek. Enthousiaste reacties werden opgetekend uit monde van het publiek.

Veel meer mensen pasten eigenlijk niet op het terrein, dus het eerste jaar na de verhuizing was de locatie meteen al weer te klein. Het was duidelijk dat de Zwarte Cross naar meer smaakte en dat er naar samenwerking met een ervaren crossclub gezocht moest worden. want er waren in de Veldhoek zo veel gewonden gevallen dat alle deelnemers die de finish wisten te halen ook meteen een podiumplaats hadden, de rest lag allemaal in het ziekenhuis… Dat moest dus anders!

scrollen