0
Zoeken Winkelmand 0

2006: De verhuizing naar Lichtenvoorde

De Zwarte Cross verhuisde naar Lichtenvoorde. De keuze bleek een juiste te zijn. Er kwamen ruim 78.000 bezoekers op het festival af: een nieuw record.

En zowel de dagkaarten voor de zondag, als de campingkaarten en startbewijzen waren al lang voor het festival volledig uitverkocht. In 2006 werden er partnerschappen aangegaan met radio 3FM en de energydrink Go Fast. Dankzij deze partnerschappen stond de Zwarte Cross van 2006 steeds meer in de belangstelling van de landelijke media.

3FM besloot om 6 uur lang live uit te gaan zenden vanaf het festivalterrein en Go Fast kwam met wellicht één van de meest huiveringwekkende stunts ooit gedaan op de Zwarte Cross. Een stuntman werd met een gigantische katapult 180 meter hoog de lucht ingeschoten. Een unieke stunt. Hoewel veel bezoekers moesten wennen aan het nieuwe en stuk grotere terrein, had de Zwarte Cross in Lichtenvoorde veel meer mogelijkheden. Hier kon de organisatie, inmiddels een heuse evenementen BV, genaamd ‘Feestfabriek, Alles Komt Goed’ pas echt uitpakken. Het Festivalterrein (zeg maar alles wat niet crossbaan, camping en parkeren) is in Lichtenvoorde wel 10 keer zo groot te maken als in Halle. Nu kon het echt gaan beginnen!

scrollen