0
Zoeken Winkelmand 0

2012: Voorwaarts gas!

Het zat er natuurlijk een keer aan te komen, maar in 2012 was het dan eindelijk zover: geestelijk en militair leider Tante Rikie stichtte haar eigen land. ‘Utopia’. Voorwaarts gas!

Deze vrijstaat (ook wel bekend als de Zwarte Cross) kende in 2012 maar liefst 156.218 inwoners. Weer een record! Rikie mocht ook de miljoenste bezoeker verwelkomen: Mandy Zwart uit het Noord-Hollandse Santpoort ontving in de stralende zon een ‘ZC for Life’-kaart, goed voor een leven lang gratis toegang! De Belg William van den Putte en de Let Martins Aleksandrovics waren de absolute helden deze editie. Zij sprongen met hun motoren op 25 meter hoogte over het hoofdpodium tijdens de internationale topact Kaiser Chiefs voor een veld van 40.000 uitzinnige Zwarte Crossers.

In combinatie met de metershoge vlammen was dit toch wel een ultiem Zwarte Cross moment waarin alles samen kwam: rock & roll, spektakel, motoren en feest! De sprong werd gesponsord door het nieuwe officiële Zwarte Cross drankje Nozem. De Zwarte Cross is hiermee het eerste festival met een eigen drank en aan de Nozemslogan ‘Zonder smering loopt alles naar de tering!’ werd massaal gehoor gegeven. Nieuw in 2012: blues- en rootsweide ‘The Bayou’ met een veranda als podium, de ‘Universitent’ met gastcollege’s van bekende professoren op het programma en het sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’.

>> Bekijk de poster

scrollen