0
Zoeken Winkelmand 0

Fanclub Harder!

De Zwarte Cross heeft sinds 2008 een eigen fanclub met ondertussen meer dan 20.000 leden. Zij ontvangen drie keer per jaar het 68 pagina’s tellende glossy magazine Harder! thuis. Fanclubleden zijn 100% verzekerd van tickets voor de Zwarte Cross, omdat zij één week voorrang krijgen op de wereldwijde voorverkoop.

En nu denk je: gossiemikkie wat een flinke bak met voordelen. Dat zal wat kosten! Nou, nee. Het lidmaatschap van de fanclub kost slechts € 15,00 per jaar. Inschrijven voor de fanclub is weer mogelijk vanaf 1 maart 2020.

Ieder Harder!-fanclublid krijgt bij het afsluiten van het lidmaatschap een unieke code. Daarmee log je in op de ticketshop, na de start van de voorverkoop. De start van de voorverkoop voor Harder!-leden voor de Zwarte Cross 2021 is op een zaterdag in november 2020. Daarmee kan je één week eerder dan de rest van de wereld kaarten kopen voor de Zwarte Cross. Zo ben je 100% gegarandeerd van tickets. Harder!-leden kunnen gegarandeerd max. twee tickets voor Zwarte Cross 2021 aanschaffen.

Dit is de inhoud van het Harder! lidmaatschap in 2020

 • Drie keer per jaar het full colour Zwarte Cross Magazine Harder! op de mat.
  Harder! Magazine telt 68 pagina’s met: al het nieuws over de Zwarte Cross, interviews met topsporters, stuntmannen, theatermakers en muzikanten en aanverwante zaken als Tante Rikie, Nozem Oil, de Zwarte Cross Talententuin, onze Stichting Pak An en nog véél meer.
 • Nieuw: ledenvoordeel in de webshop
  In Harder! 39 (in april bij leden thuis) lees je alles over deze nieuwe korting op allerlei producten in onze webshop, exclusief voor fanclubleden.
 • 1 week voorrang op de wereldwijde voorverkoop van Zwarte Cross 2021
  De start van de voorverkoop voor Harder!-leden biedt je zoals je gewend bent één week voorrang op de rest van de wereld voor kaarten voor de Zwarte Cross 2021.
 • 100% garantie op 2 tickets voor Zwarte Cross 2021.
  Ieder Harder!-fanclublid heeft voor Zwarte Cross 2021 recht op 2 kaarten.
  – Alle kaartcombinaties zijn mogelijk, tot een max van 2 kaarten. De beschikbare kaartsoorten zijn: Dagkaart vrijdag, zaterdag en zondag, Campingkaart (incl. toegang festival) en Camper/caravankaart (incl. toegang festival).
  – Let op: voor kaarten voor Kampeerhotel Grasnapolsky (2 of 4 persoonstent) geldt maximaal 1 ticket per bestelling.
  – Op alle kaartsoorten geldt: zolang de voorraad strekt.

Meer informatie over de nieuwe voorwaarden
Om teleurstellingen te voorkomen bij andere Harder!-leden willen we alle leden een grotere kans geven om aan de gewenste tickets voor de Zwarte Cross te kunnen komen. Daarom is het maximum aantal kaarten dat je als fanclublid kan kopen sinds 2020 bijgesteld van zes naar twee stuks. Daarmee hebben alle fanclubleden veel meer kans op de tickets die ze het liefst willen bestellen.

We willen voorkomen dat de Zwarte Cross in de toekomst een ‘fanclubfeestje’ wordt. We zijn apetrots op de Zwarte Cross-fanclub Harder!, maar we willen niet dat iedereen in de toekomst fanclublid zou moeten zijn om überhaupt kans te maken op kaarten. Wij vinden dat ook niet-leden een kans moeten hebben om naar de Zwarte Cross te kunnen gaan.

Bijkomend voordeel is dat we met het reduceren van het max. aantal te bestellen kaarten de zwarthandel in kaarten enigszins een halt kunnen toeroepen. Meteen na de start van de voorverkoop voor Harder!-leden werden er al honderden tickets te koop aangeboden op Marktplaats (verhandel je tickets nooit via Marktplaats!) en TicketSwap (het enige veilige handelsplatform voor onze tickets). Dit kan niet de bedoeling zijn en hiermee worden zowel Harder!-leden als andere Zwarte Crossers benadeeld.

NIEUW: Limiet aan het aantal Harder!-leden
De fanclub Harder! telt nu ca. 20.000 leden. Vanaf 1 maart a.s. zetten we het inschrijfluik weer open voor nog 5000 nieuwe leden. Zegt het voort aan al je kameraden (m/v/o) die nog geen lid zijn en dat wel willen worden. De inschrijvingen sluiten als de limiet van 25.000 leden is bereikt.

*LET OP: Een jaarabonnement start op 1 januari. Word je halverwege het jaar lid (juli) dan betaal je één keer € 7,50 voor de rest van dat jaar (t/m 31 dec.). Er wordt vervolgens in januari voor een compleet nieuw jaar weer € 15,- afgeschreven.

OOK NIEUW: In de wereldwijde kaartverkoop gaan we meer mensen gelukkig maken
Voor de wereldwijde kaartverkoop is ook het maximaal aantal kaarten in één koop bijgesteld: van tien naar vier. We kunnen op deze manier veel meer verschillende mensen de mogelijkheid bieden om kaarten te kopen. Tegelijkertijd werken we met deze maatregel ook hier de zwarthandel tegen.

Code kwijt?
Ben je je lidmaatschapscode kwijt? Dan zijn er twee opties om ‘m terug te vinden:

 • Zoek je welkomstmail terug in je inbox;
 • Kijk op je bankafschrift, daar staat de code in. LET OP: haal van die code nog wel even ‘/2019’ af.
 • Heb je vragen, tips, suggesties of klachten omtrent het Zwarte Cross Fanclubmagazine ‘Harder!’? Of heb je vragen over je fanclublidmaatschap, wil je je lidmaatschap opzeggen of heb je een adreswijziging? Mail dan naar: harder@zwartecross.nl.

Over het Zwarte Cross-fanclubmagazine Harder!
Het Zwarte Cross Magazine ‘Harder!’ bevat verhalen en foto’s over de Zwarte Cross in de breedste zin van het woord. De werknemers van de Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, schrijven het blad en houden als bekwame journalisten diepte-interviews met allerlei interessante figuren zoals BN-ers, topsporters, stuntmannen, theatermakers en muzikanten. Maar je leest ook: praktische info over de Zwarte Cross (kaartverkoop, inschrijvingen voor de cross, de line-up en ander festivalnieuws), ons drankje Nozem Oil, horoscopen, antwoorden van Tante Rikie op lezersvragen, de Zwarte Cross Talententuin, onze Stichting Pak An, soms zijn artikelen absurd, vaak zitten ze vol humor en uiteraard lees je over het leven van festivaldirectrice Tante Rikie!

Lid worden

Je kunt je aanmelden voor de fanclub via deze link.