0
Zoeken Winkelmand 0

2004: Voor het eerst uitverkocht!

In speciaal ingelaste journaals werd opgeroepen niet meer naar de Achterhoek te komen. Duizenden bezoekers konden onverrichter zake weer huiswaarts. 

In 2004 kwamen er meer dan 55.000 bezoekers op de Zwarte Cross af en dat waren er nog veel meer geweest als het terrein op zondag al niet voor de middag volledig uitverkocht was. Maar liefst acht televisieteams uit binnen- en buitenland verdrongen elkaar bijkans om de beste beelden te schieten. Het festival werd in 2004 uitgebreid met theater, internationale rockbands en een Freestyle festival met miraculeuze stunts. Ook heeft de Zwarte Cross dit jaar de landelijke evenementenprijs voor beste regio-evenement van Nederland in de wacht gesleept vanwege de combinatie van een zeer professionele organisatie en een klantgerichte benadering met een programma dat de bezoekers enorm aanspreekt.

2004 kenmerkte zich door slecht weer, met name zaterdag viel er zo veel regen dat het terrein in een modderpoel veranderde. Met man en macht moest het terrein en de baan dusdanig geprepareerd worden dat het terrein open kon en de wedstrijden doorgang konden vinden. Het hield de bezoekers niet thuis; er kwamen zelfs 7.000 bezoekers meer dan het jaar ervoor. Een nieuw record.

Bekijk de entreekaart | Bekijk de eerste poster | Bekijk de tweede poster

scrollen